SPR:n Nokian osasto keskeyttää toistaiseksi toimintansa - Koronavirus - Nokian Uutiset

Katso tästä päivittyvä lista koronaviruksen vuoksi perutuista tapahtumista Nokialla

Listaamme tähän juttuun kaikki tietoon tulevat toiminnan keskeytykset sekä tapahtumien peruutukset.

SPR:n Nokian osaston Kotipesä keskeyttää toistaiseksi toimintansa.

13.3.2020 12:15 | Päivitetty 17.3.2020 13:28

Ainakin nämä tapahtumat on peruttu Nokialla koronaviruksen vuoksi

Yhdistykset: Nokian Sydänyhdistys on keskeyttänyt toistaiseksi liikunta- ja vesijumppansa sekä keskusteluryhmänsä.

Nokian Eläkeläiset on perunut ainakin tämänviikkoiset tapahtumansa, kuten kevätkokouksensa ja retken Hämeenkyröön.

Nokian Kansalliset Seniorit on peruuttanut kaiken toimintansa toukokuun loppuun saakka. Peruutus koskee jumppia, kerhoja, retkiä, teatteria ja kuukausitapaamisia.

Nokian Sotaveteraanien päivätuvat ja virsilaulut on peruttu toistaiseksi.

Nokian Reuma ja Tules peruuttaa toimintansa, kuten jumpat toistaiseksi.

Nokian mielenterveysyhdistys Miete peruu toimintaansa toukokuun loppuun asti. Peruttuja tapahtumia ovat vertaistukiryhmät, askartelu- ja käsityökerho, Naisten juttuja -ryhmä, avoimet keskustelukerhot ja erityisryhmien tiistain uintivuoro.

Nokian Eläkkeensaajat peruuttaa kaiken toiminnan toukokuun loppuun saakka. Kerhot eivät kokoonnu.

Kaupungin palvelut:

Ikäihmisten lähitorit: Setori ja Vihtori ovat suljettuina toistaiseksi.

Vastamaja: Päivätoimintaryhmät on peruttu 17.3. alkaen.

Nuorisotilat: Harjuniityn nuorisotila ja Tyttöjen tila suljetaan keskiviikosta 18. maaliskuuta alkaen.

Kirjasto: Uuden kulttuuri- ja kirjastotalo Virran ovia ei avatakaan 19. maaliskuuta, vaan avaaminen siirtyy myöhemmälle ajankohdalle. Myös huhtikuun alkuun kaavailtu avajaistapahtuma siirtyy. Kirjastoauto ajaa vielä 17.3. koulupysäkkejä lukuun ottamatta normaalisti. Linnavuoren lähikirjasto on 17.3. avoinna klo 15 saakka ja 18.3. alkaen suljettu kokonaan myös omatoimikäytön osalta. Myös kirjaston sanomalehtien lukupiste Kerholassa suljetaan 18.3.

Kirjastojen ollessa suljettuna lainattua aineistoa voi palauttaa uuden kirjasto- ja kulttuuritalo Virran tai minkä tahansa PIKI –kirjaston palautusluukkuun. Virran palautusluukku sijaitsee talon pääsisäänkäynnin yhteydessä Härkitien puolella. Palautuksilla ei ole kiire, sillä lainoille on annettu pitkät laina-ajat.

Kaupungin liikuntapalvelut: Ohjattu ryhmätoiminta eli terveysliikuntaryhmät, liike- ja harrastuskalenteriryhmät, PerheLiikkis sekä uimakoulut keskeytetään toistaiseksi.

Uimahalli ja kaupungin kuntosalit on suljettu toistaiseksi. Tämä koskee seuraavia kuntosaleja: Voimailutila (Yrittäjäkatu 11), Linnavuoren voimailutila (Iltaruskontie 3), Nokianvirran koulun kuntosali (Kyyninkatu 47), uimahallin kuntosali (Välikatu 24).

Jäähalli suljetaan tiistaina 17. maaliskuuta.

Kaupungin terveyspalvelut: Aiemmin sovittuja puhelinaikoja joudutaan peruuttamaan, eikä peruuntumisesta välttämättä ehditä ilmoittamaan asiakkaille. Kiireettömiä vastaanottoaikoja joudutaan perumaan ja supistamaan.

Vuodeosastoilla (Nokian ja Lempäälän yksiköt), kehitysvammahuollon asumispalveluyksikössä ja ikäihmisten asumispalveluiden yksikössä (Vihnuskoti) on 13.3. alkaen vierailukielto.

Fysioterapian ryhmätoiminta sekä fysioterapian poliklinikalla että uimahallin terapia-altaalla keskeytetään 12.4. saakka. Fysioterapian kuntosalin vapaavuorot perutaan 12.4. saakka.

Pirkan opisto: Kaikki kevätkauden yleisötapahtumat perutaan ajalla 14.3.–31.5.2020. Koko opetustoiminta keskeytetään 13. huhtikuuta saakka. Pirkan opisto tiedottaa asiakkailleen myöhemmin keskeytyksen mahdollisista vaikutuksista kurssimaksuihin.

Koulut: Koulujen kevään pop up -tapahtuma sekä koulujen diskot ja vastaavat tapahtumat perutaan toistaiseksi.

Kulttuuri:

Etunäyttämö on perunut Tapaus Afterdawn -näytöksensä 27.3. ja 2.4. Muut näytökset pyörivät normaalisti, mutta näytösten katsojamäärä on rajattu 50 henkilöön.

Nokian Työväen Teatteri: Linnaisten Kartanon Vihreän kamarin esitykset peruutettu: la 21.3. kello 15, su 22.3. kello 15 ja su 29.3. kello 15.

Kevään kohinaa -konsertti 21.3: Mieskuorojen yhteiskonsertti Kerholassa 21.3. on päätetty peruuttaa. Haluamme järjestää kuulijoillemme terveellisen ja nautinnollisen konserttitapahtuman myöhemmin. Hankitut konserttiliput ovat voimassa tulevassa konsertissa.

Nokian Mammojen Nokian Vappu- tapahtuma, jonka piti olla 1. toukokuuta, on peruttu.

Nokian kaupungin vapaa-aikapalveluiden järjestämät tai koordinoimat yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka. Myös kesäkuun alkuun suunniteltu Nokian Vanhat talot – tapahtuma perutaan.

Tilavaraukset vapaa-aikapalveluiden vuokraamissa liikunta- ja kulttuuritiloissa perutaan toistaiseksi. Vapaa-aikapalveluiden henkilökunta ottaa yhteyttä varauksen tehneisiin.

MLL Nokian yhdistys: Molempien MLL Nokian yhdistyksen avoimien päiväkotien (Tuutikki ja Täpinä) toiminta jää toistaiseksi tauolle maanantaina 16.3. Koululaisten iltapäiväkerhot ovat toiminnassa normaalisti. Lisäksi ilmaisutaidon kerho, MuKaVa-kerho ja Isä-Lapsi-kerho on peruttu viikosta 12 lähtien toistaiseksi. Myös päiväkotimummi ja -vaaritoiminta jää toistaiseksi tauolle. 26.3. järjestäväksi suunniteltu Vapaaehtoistyön ilta perutaan.

Urheilu:

Siuron Tuisku: Kaikkien harrastusryhmien toiminta Linnavuoren koulun salissa keskeytetään toistaiseksi.

Nokian Pyry ry: Kaikki harjoitukset, kilpailut ja pelit perutaan 14.–31.3., ellei jaosto ole muuta jo tiedottanut harrastajille. Harjoitusten peruminen koskee kaikkia seuran yksilöurheilijoita, joukkueita ja ryhmiä.

Koripallo: Miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien sarjatoiminta on pysäytetty toistaiseksi. Sarjojen loppukausista tiedotetaan erikseen perjantaihin 20.3.2020 mennessä. Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa, senioreiden SM-sarjoissa, Unified-sarjoissa, pyörätuolikoripallosarjassa sekä aikuisten ja nuorten aluesarjoissa pysäytys tarkoittaa pelikauden loppumista pelikauden 2019–20 osalta.

Salibandy: Salibandyliigassa kausi on päättynyt. Sarjatoiminta on keskeytetty toistaiseksi miesten ja naisten liigassa sekä ykkösessä. Aluesarjoissa kaikki sarjat loppuivat torstaihin.

Jääkiekko: Nokian Pyryn edustusjoukkue on jo päättänyt kautensa, mutta myös kaikkien muiden Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen loppukauden toiminta päättyi torstaina. Jääkiekkoliiton alaisia sarjoja ovat esimerkiksi Naisten Liiga ja Mestis sekä juniorikiekon sarjat.

Ringette: Ringeten SM-sarja on samalla NoU:n kausi päättyi perjantaina juuri ennen välieräkierroksen alkamista.

Tämä on päivittyvä uutinen. Voit lähettää meille tiedon oman tapahtumasi peruuntumisesta osoitteeseen toimitus.nokianuutiset@almamedia.fi.

SPR:n Nokian osaston Kotipesä keskeyttää toistaiseksi toimintansa

Nokian SPR:n toiminnanohjaaja Satu Luoto kertoo, että päätös toiminnan keskeyttämisestä toistaiseksi syntyi perjantain vastaisena yönä.

SPR:n tiloissa toimintaansa järjestää useat muut järjestöt, joista ainakin Nokian Mammat keskeyttävät Luodon mukaan toimintansa toistaiseksi.

– Tiloissa kokoontuu paljon sellaisten yhdistysten jäseniä, joihin kuuluu myös riskiryhmään kuuluvia. Heistä jokainen tekee oman päätöksen toimintansa jatkamisesta.

Luoto kertoo, että SPR:n Nokian toimipisteen toiminnan keskeyttäminen osuu 150 vapaaehtoiseen ja jopa 180 päivittäiseen kävijään.

– Keskeytämme toiminnan, jotta estämme omalta osaltamme viruksen leviämisen, suojellaksemme asiakkaitamme ja vapaaehtoisiamme. Kyseessä on varotoimenpide ja valmiuden ylläpito terveenä pysyvien vapaaehtoistemme avulla.

Luoto kertoo, että Nokian SPR:n ystävätoiminta on edelleen käynnissä, mutta valtakunnallinen ohjeistus tarkentuu vielä tämän päivän aikana ja siirrymme varalta puhelimitse tapahtuvaan yhteydenpitoon huhtikuun loppuun asti.

Nokian SPR seuraa Nokian kaupungin ohjeistuksia.

SPR viranomaisvalmiudessa

Luoto kertoo, että Nokian SPRn toiminta on myös osa valtakunnallista valmiutta. Luoto muistuttaa, että SPR on suomalaisten viranomaisten sekä pelastusviranomaisten yhteistyökumppani

– Roolimme kuuluu muuttua valtakunnallisen valmiussuunnitelman mukaiseksi, ja tämä rooli tarkentuu tilanteen myötä. Omia toimintatapoja kartoitetaan, kun Nokian Punaisen ristin osaston hallitus kokoontuu ensi tiistaina.

Luitko jo nämä?

Mainokset