Koulut avataan 14. toukokuuta – Opetusryhmät pidetään normaalia pienempinä ja koulua voidaan käydä vuoroissa: ”Toiveena on, että oppilaat osallistuvat lähiopetukseen omalla koulullaan” - Koronavirus - Nokian Uutiset

Koulut avataan 14. toukokuuta – Opetusryhmät pidetään normaalia pienempinä ja koulua voidaan käydä vuoroissa: ”Toiveena on, että oppilaat osallistuvat lähiopetukseen omalla koulullaan”

Pääministeri Sanna Marin kertoi keskiviikkoiltana järjestetyssä hallituksen tiedotustilaisuudessa, että peruskoulut palaavat lähiopetukseen porrastetusti 14.5. alkaen. Hallitus kertoi, että koulua voidaan lukukauden viimeisten viikkojen aikana käydä esimerkiksi vuoroissa. Kevätjuhlat on peruttu.

Paikalla tiedotustilaisuudessa ovat pääministeri Sanna Marinin (oik.) lisäksi opetusministeri Li Andersson sekä THL:n johtaja Mika Salminen.

30.4.2020 9:01

Siirtyminen etäopetuksesta takaisin lähiopetukseen tehdään perusopetuksessa sekä varhaiskasvatuksessa 14. toukokuuta alkaen. Hallitus kertoi asiasta keskiviikkona järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

Tiedotustilaisuudessa olivat mukana pääministeri Sanna Marin ja opetusministeri Li Andersson. Paikalla olivat myös STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila, strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, OKM:n kansliapäällikkö Anita Lehikoinen ja THL:n johtaja Mika Salminen.

Opetusministeri Li Andersson kertoi, että lähiopetukseen siirryttäessä otetaan huomioon se, että luokissa on väljyyttää ja opetusryhmät pidetään normaalia pienempinä.

Tämä voidaan järjestää esimerkiksi siten, että tyhjillään olevia tiloja otetaan käyttöön. Koulua voitaisiin Anderssonin mukaan käydä myös porrastetusti vuoroissa.

Andersson sanoi, että on suositeltavaa, että yksi opettaja on vain yhdessä luokassa. Myös esimerkiksi ruokailu tulee Anderssonin mukaan järjestää sekä varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa esimerkiksi omissa luokissa.

Andersson muistutti, että 14. toukokuuta alkaen normaalit poissaolokäytännöt ovat voimassa, eikä etäopetusta enää järjestetä. Mikäli lapsi tai joku perheessä kuuluu riskiryhmään, lääkäri arvioi kouluun palaamista.

– Toiveena on, että oppilaat osallistuvat lähiopetukseen omalla koulullaan, Andersson sanoi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen kertoo, että koulujen avaamisen taustalla vaikuttaa esimerkiksi se, että tutkimusten mukaan lapset saavat harvoin koronavirustartuntoja.

– Lapset eivät näytä myöskään tartuttavan aikuisia joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, Salminen totesi.

Salminen sanoi, että kenenkään tavoite ei ole sairastuttaa ihmisiä.

– Tämän tyyppisessä epidemiassa on kuitenkin väistämätöntä, että virus leviää. Rajoitustoimilla pyrimme estämään se, että epidemian aikana syntyisi tilanne, jossa terveydenhuolto kuormittuisi ja tulisi pahempia vaurioita.

Koulut suljettiin maaliskuun puolivälissä valmiuslain käyttöönoton yhteydessä 13. huhtikuuta asti. Myöhemmin sulkua jatkettiin 13. toukokuuta asti.

Ainoastaan 1.–3.-luokkalaisten lähiopetus on ollut tarjolla, mutta suurin osa nuorimmistakin koululaisista on ollut etäopetuksessa kotonaan.

Luitko jo nämä?

Mainos