Nokian paperitehtaalla painetaan nyt ylitöitä - Koronavirus - Nokian Uutiset

Vessapaperin hamstraamisesta koitui jotain hyvääkin: Nokian paperitehtaalla painetaan nyt ylitöitä

Nokian Essityn tehtaalla valmistetaan erilaisia pehmopaperituotteita, kuten vessapaperia ja talouspaperia. Arkistokuva.

13.3.2020 10:19

Suomen hallituksen torstainen linjaus yli 500 hengen yleisötapahtumien perumisesta sekä uusien koronavirustartuntojen määrä sai ihmiset rynnistämään illansuussa kauppoihin.

Moni media uutisoi illalla kauppojen tyhjentyneistä hyllyistä, sillä ihmiset innostuivat hamstraamaan muun muassa säilykeruokia ja hygieniatuotteita.

Nokian Uutisten toimittaja Satu Peltola kävi torstai-iltana ylöjärveläisessä ruokakaupassa, ja kertoo panneensa merkille, että muun muassa perunapussien, hernekeittotölkkien, UHT-maitojen ja kotimaisten kermajuustojen hyllyt ammottivat tyhjyyttään.

Vessapaperia sen sijaan kaupasta vielä torstai-iltana löytyi. Vessapaperihan on ollut viime päivät uutisissa esillä muun muassa siksi, että esimerkiksi Australiassa sen on arvioitu loppuvan kesken, ja sen hamstraaminen on saanut jo ihmiset käymään toistensa kimppuun kauppojen vessapaperihyllyillä.

Sama hamstraamisilmiö nousi torstainakin otsikoihin, ja esimerkiksi Iltalehti nimesi vessapaperin ”selviytymistaistelun symboliksi”.

Soitimme Nokian Essityn paperitehtaalle selvittääksemme, pitääkö nokialaistenkin nyt rientää joukolla paperiostoksille.

Tehtaanjohtaja Heikki Mustaniemi huojentaa huolia sanomalla, että tuotanto pyörii koko ajan täydellä kapasiteetilla ja tehtaan väki tekee kaiken voitavansa, jotta pehmopaperia riittäisi ihan kaikille.

– Meillä oli valtavan suuri myyntiennuste, joka on nyt ylitetty, ja lähdemme tekemään ylityöviikonloppua iloisella mielellä.

Luitko jo nämä?

Mainos