Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit

Nokialaisen ruokabloggarin resepti kylmään päivään: Tomaattikeitto

600g tomaattia 1 punasipuli ½ mieto chili 1 kesäkurpitsa 5 dl vettä 1 rkl soijaa 1 knorr lihafondu ½ tl suolaa Päälle: Chili cheddaria pieninä paloina Kalttaa tomaatit, eli tee tomaatteihin pienet viillot ja laita ne kiehuvaan veteen reikäkauhaa apuna käyttäen. Anna kiehahtaa hetki. Kun kuoret alkavat rypistyä/lähteä irti, nosta tomaatit vedestä. Anna jäähtyä hetki ja irrota kuoret. Paloittele tomaatit ja nosta kattilaan. Lisää paloiteltu chili. Kuori ja raasta kesäkurpitsa ja lisää kattilaan. Silppua punasipuli ja lisää tomaattien sekaan. Lisää myös vesi, soija ja lihafondu. Keitä kasaan noin 15 min. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna hetki jäähtyä. Soseuta keitto tehosekoittimella sileäksi. Paloittele pala chili cheddaria pieniksi kuutioiksi keiton päälle, anna sulaa ja nauti. Ohje löytyy myös Marika Kailan blogista osoitteessa ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi .