Huippu tyyppi -stipendin saajan ei tarvitse olla lahjakkain tai nopein – kuka tahansa voi myös lahjoittaa stipendiin Nokialla

Tuoreen stipendin toivotaan leviävän koko Suomeen. Lahjakortteja kerätään Nokian K-supermarket Löytiksen kassoilla. Tempauksen alulle panijoina ovat Nokian Yrittäjät.

Huippu tyyppi -stipendi jaetaan lahjakortin muodossa.

Nokialla aletaan jakaa Huippu tyyppi -stipendiä. Huippu tyypin stipendi poikkeaa perinteisesti ajatellusta stipendimallista siten, että tämän huomionosoituksen saajan ei tarvitse olla luokan lahjakkain, nopein tai koulun pihan kivoin. Hyvin ansaittuja toki ovat perinteisetkin stipendit. Mutta Huippu tyyppi -stipendin puuhaihmisten mukaan ilman jää suuri määrä lapsia, joiden opiskelu saattaa vaatia tuskaa, itkua ja vääntämistä tai joille sosiaaliset kontaktit ovat haastavia.

Toiminnan käynnistäjä Nokialla on yrittäjä, valokuvaaja Mikko Ovaska.

”Tavoitteena on saada Huippu tyyppi -stipendi jokaiseen Nokian peruskouluun jokaiselle vuosiluokalle”, Ovaska sanoo.

Ovaska arvioi, että stipendejä on lahjoitettu jo kymmeniä.

Idea lähti leviämään Nokian Yrittäjien piiristä, ja nyt kuka tahansa voi lahjoittaa.

Käytännössä Huippu tyyppi -stipendin lahjoittaminen toimii niin, että lahjoittaja ostaa joko S- tai K-ryhmän lahjakortin. Yhden stipendin arvo on 20 euroa.

”Se on käyttäjäystävällinen lahjakortti”, Ovaska sanoo.

Lahjakortit tulee viedä K-supermarket Löytiksen kassalle, joita on informoitu asiasta.

Lahjakortteja voi lahjoittaa joko yhden tai useamman.

Päätäntävalta stipendien jakamisesta halutaan jättää kouluille.

”Koulut päättävät. Siellä ovat opettajat, jotka ovat lasten kanssa tekemisissä päivittäin”, Ovaska sanoo.

”Stipendin saaja voi olla sellainen, joka tekee parhaansa, mutta jolla on haasteita. Hän voi tarvita vaikka tehostettua tai erityistä tukea. Hän voi olla sellainen, jolle koulu ei välttämättä ole helppoa. ”, Ovaska sanoo.

Stipendin idean Ovaska nappasi alunperin kollegaltaan Forssasta. Siellä Huippu tyyppi -stipendiä on jo jaettu. Niin myös Ovaskan mukaan ainakin Kuopiossa.

Nokialla stipendi-idea lähti yrittäjien keskuudesta ja nyt lahjoittaja voi olla kuka tahansa. Nokialla toivotaan, että Huippu tyyppi -stipendi leviäisi koko Suomeen. Nokialaiset yrittäjät lupaavat jakaa vinkkejä idean toteutukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos