Kreikkalainen Jorgos Karasavvidis on toukokuun taiteilija Food & Cafe Fridassa

Kreikkalaisen maalaukset pursuavat väriä ja yksityiskohtia.

Jorgos Karasavvidisin töissä on runsaasti värejä ja myös symboliikkaa.

Fridan kahvilassa Välikadulla voi toukokuun ajan ihastella Jorgos Karasavvidisin värikkäitä maalauksia. 1980-luvulla Nokialle muuttanut Jorgos Karasavvidis tunnetaan taiteilijana nimellä Kreikkalainen. Hänen työnsä pursuavat väriä ja yksityiskohtia. Moni näkee hänen tyylissään vivahteita surrealismista ja symboliikasta.

”Maalaan oman näköisiä tauluja omalla tyylilläni, joku sanoo sitä suurrealismiksi –tiedä sitten”, Jorgos Karasavvidis kertoo.

Maisemasta perhoseen -näyttelyssä on esillä öljy- ja akryyliväreillä maalattuja töitä ja sanomalehdelle toteutettuja pastellitöitä.

”Monikerroksellisuus ja työn takana oleva tarina on minulle tärkeää ja puhuttelevaa,” taiteilija sanoo.

Kreikkalaisen töissä ihastuttaa omaleimaisuus ja vahva värien käyttö. Maalaukset sisältävät usein paljon yksityiskohtia ja perspektiivi on unenomaisesti venynyttä. Yksityiskohtia jää mielellään tutkimaan pitemmäksi aikaa.

”Maalaan kerroksellisia tarinoita eri asioista. Vuosien ajan tauluissa ovat toistuneet muun muassa hedelmät, raha, silmät ja kukat.”

Omaleimaista Kreikkalaisen maalauksissa on ehdottomasti rohkea värien käyttö. ”Värit ovat maalauksissani yksi pääasia. Työni eivät ole missään nimessä valkoista, harmaata ja mustaa. Tässä näyttelyssä Lapin tauluissa on myös lehtikultaa.”

Jorgos Karasavvidis: Maisemasta perhoseen -näyttely, Food & Cafe Fridassa, Välikatu 14.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos