Sarkolalaiselle pellolle ilmestyy värikäs lentokone, kun taiteilja pian pääsee vauhtiin – katso tästä kenelle Pirkanmaan kulttuurirahaston apurahat menevät Nokialla

Ite-taiteilija Paula Huhtanen sai Nokian suurimman summan apurahan Pirkanmaan kulttuurirahastolta. Hän aikoo käyttää rahoja onnellisiin teoksiin. ”Nokian maaseudulta nousee ilo, jota maailma on nyt vailla!” Nokialle myönnettiin perjantai-iltana kahdeksan apurahaa, yhteensä 75000 euroa.

ITE-taiteilija Paula Huhtanen asuu Sarkolassa.

”Nokia maaseudulta nousee ilo! Se ilo, jota tämä maailma on nyt vailla”, sanoo taiteilija Paula Huhtanen.

Huhtanen puhuu taiteesta, mutta ilo kuuluu myös Huhtasen omasta äänestä puhelimessa. Hän saa perjantaina Pirkanmaan Kulttuurirahastolta taiteelliseen työskentelyyn 28000 euroa. Se oli Nokialle osuneiden apurahojen suurin summa.

Huhtasen mukaan taide on nyt se väline, jolla voimme puhkaista kuplan.

”Olemme joutuneet kriisiytyneessä ajassa vähän sellaiseen kuplaan. On myös olemassa toinen totuus. Totuus, joka kertoo rauhasta ja rakkaudesta”, Huhtanen sanoo.

Huhtanen sanoo, että Pirkanmaan Kulttuurirahaston huomio on äärimmäisen tärkeää. On tärkeää että joku uskoo ja luottaa.

”Täällä ympärilläni monet haluavat juhlia kanssani! ”

Sarkolan kylässä asuvan Huhtasen taide on tunnettua siitä, että se räiskyy värejä.

”En ymmärrä kuka keksi beessin”, Huhtanen sanoo.

Taiteilija myös tuunaa melkein kaikkea. Vaikka Artekin pöydän, silmälasikotelon tai nyt: lentokoneen.

Sellaisen hän aikoo palkintorahojen avulla raahata Nokialla pellolle ja tuunata mieleisekseen, tietysti värikkääksi.

Haluaa kohdentaa ajatukset siihen, että taiteella on mahdollisuuksia.

”Olemme kuin jossain klikkiansassa. Mutta tilanne ei ole menetetty. Voisimmeko saada lohtua apua ja näköalaa maailmaan taiteen kautta?”, Huhtanen sanoo.

Nokialle 75 000

Pirkanmaan kulttuurirahaston jakamasta potista saatiin Nokialle kaikkiaan 75 000 euroa.

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto jakoi palkinnon ja 114 apurahaa, yhteensä 1 449 500 euroa. Ne jaettiin perjantai-iltana 12. toukokuuta Pirkanmaan rahaston 61. vuosijuhlassa Tampere-talossa.

Pirkanmaan Kulttuurirahaston vuoden 2023 palkinto myönnettiin aitoudesta ja rohkeudesta, innostavasta muusikkoudesta kapellimestari Santtu-Matias Rouvalille. Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Tämänvuotinen Kärkihanke-apuraha ja samalla suurin yksittäinen apuraha, 50 000 euroa, myönnettiin dosentti Rinna Kullaan ja työryhmän tutkimukseen, joka käsittelee demokratian vastaisen uuden maailmanjärjestyksen globaalihistoriaa.

Tieteenaloista suurin apurahapotti myönnettiin lääketieteen aloille, joita tuetaan monista nimikkorahastoista. Seuraavaksi suurimman tuen saivat yhteiskuntatieteet, humanistiset tieteet ja luonnontieteet.

Taiteenaloista parhaiten menestyi kuvataiteet, jossa myös hakupaine on vuodesta toiseen suuri. Apurahan saivat muun muassa Annikin Tähti ry Kirsi Kunnas -runomuraalin toteuttamiseen Tampereella ja Mäntän kuvataiteen ystävät ry Mäntän kuvataideviikkojen 30-vuotisjuhlaseminaarin järjestämiseen.

Nokialaisista apurahan sai myös esimerkiksi Nokian Uutisia avustava toimittaja Matti Kuusela. Hän sai journalistisen elämäkerran kirjoittamiseen Aamulehden 100-vuotisrahastosta 10 500 euroa.

Pirkanmaan Kulttuurirahasto

Apurahat Nokialle

Artesaani Satu Appelqvist, keraamikon laitteiden hankintaan, Yleisrahastosta2 500 euroa.

Lääket. lis. Teemu Ekola sydämen vajaatoimintapotilaiden etäseurantaa käsittelevään väitöskirjatyöhön, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahastosta7 000 euroa.

Fil. maisteri Maritta Hirvonen ja fil. maisteri Pekka Koivisto. Tampere Filharmonian historiikin taustatyöhön ja kirjoittamiseen, Yleisrahastosta 12 000 euroa.

ITE-taiteilija Paula Huhtanen taiteelliseen työskentelyyn, Yleisrahastosta 28 000 euroa.

Lääket. lis. Minna Koivunen äkillisiä sydänkuolemia käsittelevään väitöskirjatyöhön, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahastosta 9 500 euroa.

Toimittaja Matti Kuusela journalistisen elämäkerran kirjoittamiseen, Aamulehden 100-vuotisrahastosta 10 500 euroa.

Nokian Kuvataiteilijat ry 65-vuotisjuhlavuoden taidenäyttelyn järjestämiseen, Yleisrahastosta 3 000 euroa

Siuro-Seura ry. Painetun sanan markkinat -kirjafestivaalin 2023 järjestämiseen, Yleisrahastosta. 2 500 euroa

Luitko jo nämä?

Mainos