Lähde sunnuntaina retkelle Sarkolan Otajärvelle

Retken päätteeksi on mahdollisuus makkaran paistamiseen.

Otajärvellä pesii joutsenten lisäksi useita uhanalaisia ja taantuvia lintulajeja.

Otajärvi sijaitsee Nokian ja Sastamalan rajalla, lähellä Kutalantietä. Järven välittömässä läheisyydessä on kaksi luonnonsuojelualuetta. Lisäksi 800 metriä Otajärvenkalliosta pohjoiseen sijaitsee luonnonsuojelulailla rauhoitettu Lapinvuoren Natura 2000 -alue. Otajärvellä pesii useita uhanalaisia ja taantuvia lintulajeja. Sunnuntaisella retkellä tutustutaan Otajärven ja sen lähialueen luontoon kylän kulttuuriin.

Sarkolan kylät ry, Suomen luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistys ry (SLL Nokia), luonnonsuojelualueiden omistajat ja alueen vapaa-ajanasukkaat ovat tehneet Nokian kaupungille maaliskuussa 2022 muistutuksen Tampereen Autokuljetus Oy:n lupahakemukseen kalliokiviaineksen louhimiseksi ja murskaamiseksi Otajärvenkalliolla. Asian käsittely on edelleen kesken.

Lue lisää: Nokialla pienen järven lähelle suunnitellaan louhosta – Asukkaat huolestuivat luonnon pilaantumisesta: ”Vaikea käsittää, että edes kehtaavat”

Ota retkelle mukaan eväät ja sään mukainen vaatetus. Retken päätteeksi on mahdollisuus makkaran paistamiseen. Retki sopii kaikenikäisille, mutta tulee ottaa huomioon, että alueella ei ole polkuja. Retkellä kävellään Otajärven ympäri. Oppaana on Sarkolan Kylien puheenjohtaja Eveliina Katajisto ja luonto-oppaana Kaija Helle.

Retkeläiset kokoontuvat kello 12 Otajärventien loppupäähän Sastamalan puolelle. Jos olet epävarma paikasta tai haluat kyydin, tule Vahalahden koulun parkkipaikalle (Kivikarintielle) viimeistään kello 11.45. Otajärventiellä on rajallisesti tilaa pysäköintiin, joten retkeläisiä toivotaan suosivan polkupyörää tai kimppakyytiä. Sarkolasta kyytiä voi kysyä Eveliinalta 045 139 2223 ja Nokialta Kaijalta hellekaija@gmail.com tai 044 017 7180.

Retken järjestävät Sarkolan Kylät ja SLL Nokian yhdistykset. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sarkolan.kylat@protonmail.com. Ilmoittautuminen on suotavaa, mutta ei pakollista. Retki on kaikille avoin ja maksuton.

Retki Sarkolan Otajärvelle sunnuntaina 7. toukokuuta kello 12–15.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos