Avoimet kylät -tapahtuma houkuttelee väen kylille, mukaan voi ilmoittautua nyt

Pirkan kylät ry kutsuu kyliä mukaan valtakunnalliseen tapahtumaan.

Avoimet kylät on koko kylän yhteinen tapahtuma. Kuvassa Tottijärvi teemapäivänä vuonna 2016.

Valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä järjestetään 10. kesäkuuta jo yhdeksättä kertaa. Tapahtumapäivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumissa kyliä esitellään muun muassa matkailijoille ja uusille mahdollisille asukkaille, kertoo Pirkan kylät ry tiedotteessaan.

Tapahtumaan voi ilmoittautua Pirkan kylien verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella 28. toukokuuta mennessä.

Yhdistyksen mukaan Avoimet kylät -päivään kannattaa ilmoittautua mukaan, jos kylällä järjestetään vaikkapa pihakirppis, luonto- tai pyöräretki, kyläkävely, lastentapahtuma, yhteislaulutuokio, kiinnostava luento, valokuvanäyttely, huutokauppa, siivoustalkoot, kesätanssit, kylätalon avoimet ovet, maatilavierailu tai lähes mitä tahansa muuta.

Tilaisuuden tulee olla kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että se houkuttelee tutustumaan kylän toimintaan sekä käyntikohteisiin. Teemapäivän kirkkaana ideana on, että kyläläiset järjestävät itsensä näköistä ohjelmaa. Myös kylän yritykset ovat tervetulleita osaksi tapahtumapäivää.

”Avoimet kylät -tapahtuma käynnistää kesän ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kylien monipaikkaisuuteen asumisen, yrittämisen ja lomailun kohteina. Kylätoiminta on myös joustavaa pop up -toimintaa, joka taipuu ketterästi ajan haasteisiin ja vaatimuksiin”, toteaa Pirkanmaan kyläasiamies Jani Hanhijärvi yhdistyksen tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan tapahtumaan on osallistunut vuosittain 600–700 kylää, joissa on päivän aikana käynyt jopa 100 000 vierailijaa.

Tapahtumapäivän toteuttavat yhteistyössä Suomen kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja aktiivit. Pirkanmaalla päivää koordinoi Pirkan kylät ry.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos