Klassisen kitaran espanjalaistaituri Isabel Martínez konsertoi Nokialla kesäkuussa

Kitarataituri Isabel Martínezin kitaran on valmistanut espanjalainen Paco Santiago Marín. Martínez konsertoi Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa 8. kesäkuuta.

Nokialla kuullaan kesäkuussa espanjalaista kitaramusiikkia, kun kitarataituri Isabel Martínez konsertoi Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa. Tapahtuma on siinä mielessä ainutlaatuinen, että festivaalivierailu on Martínezin ensimmäinen Suomessa.

Isabel Martínez on yksi ikäluokkansa tunnetuimmista kitaristeista Espanjassa. Martínezin soittoa on kuvailtu sekä teknisesti että tulkinnallisesti erittäin korkeatasoiseksi.

Martínez tulkitsee Nokialla ohjelmiston, joka koostuu espanjalaisista teoksista. Hänen suuren suosion saavuttanut esikoisalbuminsa Noche Andaluza julkaistiin vuonna 2019, ja se on kerännyt miljoonia katselukertoja YouTubessa.

Martínez on esiintynyt monissa maailmankuuluissa konserttisaleissa, kuten Lontoon Barbican Centressä ja Madridin Ateneossa. Tällä hetkellä Martínez opettaa Conservatorio de Música de San Javierissa Espanjassa ja konsertoi ympäri maailmaa.

Kitaramusiikkia kaikille

Nokian konsertti on osa jo 19. kertaa järjestettävää Tampereen kitarafestivaalia. Konsertti järjestetään yhteistyössä Nokian kaupungin ja Espanjan suurlähetystön kanssa.

Tampere Guitar Festival järjestetään tänä vuonna 7–10. kesäkuuta. Suurin osa konserteista järjestetään Tampereella.

Ohjelmaan kuuluu muun muassa belgialainen, kansainvälisesti tunnustettu kahdeksankielisen kitaran taitaja Raphaella Smits, joka soittaa latinalaisamerikkalaista musiikkia uudelta levyltään Che Argentina. Smits luennoin Tampereen konservatoriossa 8. kesäkuuta ja konsertoi samassa paikassa 9. kesäkuuta.

Festivaalin ohjelmistosta löytyy paljon muutakin kuin soolokitarataitureita. Esimerkiksi cembalisti Assi Karttunen ja kitaristi Rody van Gemert esittävät mielenkiintoisen sooloista ja duoista koostuvan kokonaisuuden Välimeren alueen historiasta ja mytologiasta. He esiintyvät torstaina 8. kesäkuuta kello 19 Tampereen konservatoriossa.

Isabel Martínez konsertoi Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa 8.6.2023 kello 19. Lisätietoa osoitteesta tgf.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos