Nokian kuvataiteilijoiden huhtikuun taiteilija ammentaa luonnosta äärettömät voimat – Pinsiön metsät ja metsät ovat tuttuakin tutumpia

Eeva Hallberg muutti Nokialle vuonna 1956. Pian hänellä tulee täyteen 50 vuotta Nokian kuvataiteilijat ry:n jäsenenä.

Nokian kuvataiteilijat ry:n Eeva Hallbergin taidenäyttely on esillä kahvila Fridassa huhtikuun loppuun saakka. Näyttelyssä on esillä vuosien mittaan tehtyjä teoksia, joista heijastuu taiteilijan rakkaus luontoon. Tähän viittaa taidenäyttelyn nimikin: Luonto – elämän rikkaus.

"Luonnosta saa ammennettua äärettömät voimat. Luonnosta saa voimaa niin taiteeseen kuin elämään yleensäkin”, Hallberg sanoo.

Hallberg on muuttanut Nokialle Tampereelta vuonna 1956 miehensä mukana. Nykyään Halberg kertoo olevansa ilman muuta nokialainen, vaikka juuret ja työelämä ovatkin alkaneet ”tamperelaislikkana”.

Hallbergin mukaan nokialainen kaupunkikuva on muuttunut aikojen saatossa paljon. Ennen vanhaan keskusta oli matalia rakennuksia täynnä, nyt moni rakennus on jo kadonnut, vaikka kadut ovatkin pysyneet kokolailla samoina.

Maisemia ja taloja Hallberg kertoo maalanneensa paljon tilauksesta.

"Moni on tilannut 50- tai 60-vuotislahjaksi taideteoksen itselleen tärkeästä rakennuksesta. Osa rakennuksista on saattanut olla jopa purkukunnossa ja asumattomia".

Tilaustyöt Hallberg on toteuttanut useimmiten maalaten öljyvärillä tai akvarelli- ja pastellitekniikalla.

Eeva Hallbergin maalauksissa luonto on tärkeässä roolissa.

Vanha Nokia on Hallbergille muistoja täynnä. Suuri osa muistoista liittyy nokialaiseen luontoon, ja Hallberg kertookin samoilleensa erityisesti Pinsiön metsät läpikotaisin ja tuntevansa jokaisen järven alueelta.

Järviltä ja luontomatkoilta Hallberg on maalannut lukuisia tauluja. Näistä osa on huhtikuun näyttelyssä esillä. Näyttelyssä nähdään öljyvärimaalauksia, joista Hallberin omia lempitöitä ovat Kylmänojan talvi sekä pilkkijöitä kuvaava Vaaran paikat.

Hallberg on monen tekniikan taitaja. Hän kertoo parhaillaan työstävänsä tekstiilitaidetta. Hän ompelee ompelukoneella maisemaa. Kukat, siemenet ja lehdet siirtyvät ompelukoneella hurruuttaen kankaalle Kehon siirtolapuutarhan mökissä, jossa Hallberg viettää paljon aikaa.

Hallberg on pitänyt lukuisia yhteis- ja yksityisnäyttelyitä. Nokian kuvataiteilijoiden näyttelyihin hän on osallistunut aktiivisesti viime vuosinakin. Hänellä tulee pian 50 vuotta täyteen Nokian kuvataiteilijoiden jäsenenä.

Eeva Hallbergin näyttely Luonto – elämän rikkaus huhtikuun ajan Food & Cafe Fridassa, Välikatu 14.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos