Nokialaisen ammattijärjestäjän Anni Rantasen kodissa ei pääse syntymään sekasortoa – Nyt hän kertoo, miten järjestämisessä pääsee alkuun

Ammattijärjestäjän työnkuva on usein enemmän henkinen kuin fyysinen. Ammattijärjestäjä toimii eräänlaisena psyykkisenä valmentajana tavaraan kiintyneille, sitä hamstraaville tai siitä lohtua hakeville.

Tyttären huone oli kuvaushetkellä niin siisti, että sinne piti lavastaa jotakin järjesteltävää. Anni Rantanen on opettanut lapsilleen, että leikkiessä saa levittää tavaroita, mutta kun leikki on ohi, ne tulee laittaa takaisin oikeille paikoilleen.

Asiaa ei käy kieltäminen: Anni Rantasen kotona on tahrattoman puhdasta ja moitteettoman järjestelmällistä. Rantanen sanoo siivonneensa toimittajan vierailua varten, mutta myöntää myös sen, että kovin pahaa sekasortoa ei koskaan pääse hänen silmiensä alla syntymään. Lasten leikit levittäytyvät olohuoneeseen ja keittiöön saakka, mutta kun mielenkiinto kääntyy toiseen asiaan, siivotaan edelliset huvit pois äidin opetusten mukaisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos