Kotitalon yli lensivät ohjukset vain kymmenien kilometrien päässä sijaitsevaa rintamaa kohti – Ukrainasta Nokialle muuttanut Inna Chupin soittaa pianoa kotimaansa kunniaksi

Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa järjestettävä ukrainalaisen musiikin konsertti lahjoittaa tuotot SPR:n valtakunnalliseen keräykseen Ukrainan tukemiseksi.

Inna Chupin, 32, asuu Nokian Viholassa. Näkymä kerrostaloasunnon parvekkeelta kohti Pyhäjärveä muistuttaa kotikaupungista Ukrainassa.

| Päivitetty

Pohjois-Ukraina. Alkukevät hieman yli vuosi sitten. Näimme, miten ohjukset lensivät kotimme yli kohti Kiovaa ja taistelua, Inna Chupin sanoo. Kolmenkymmenen lyhyen kilometrin päässä oli rintama.

Chupin, 32, oli saanut työntekoon oikeuttavan oleskeluluvan Suomeen jo ennen sodan alkamista. Hän oli kuullut maasta siellä asuvilta ystäviltään paljon hyvää ja oli päättänyt muuttaa itsekin. Tarkoituksena oli ollut, että hän matkustaisi ensin yksin, hankkisi töitä ja asunnon ja hakisi sitten kaksi poikaansa Ukrainasta luokseen. Nyt suunnitelmia tuli kuitenkin muuttaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos