Tänään vietetään Koiranpäivää – pyysimme lukijoita lähettämään kuvia omista karvakuonoistaan, katso suloiset kuvat tästä!

Viime joulukuussa sateenkaarisillalle lähtenyt Alpo-corgi rakasti hanskoja, sukkia ja niiden varastamista.

| Päivitetty

Rakkaalla ystävällä on monta nimeä: hauva, karvakaveri, koiruus, koiruli, haukku, ihmisen paras ystävä. Tuolle ihmisen parhaalle ystävälle on nimetty myös oma päivänsä. Maanantaina 24. huhtikuuta vietetään erityistä Koiranpäivää.

Päivän kunniaksi Kennelliitto kannustaa kaikkia koiranomistajia viettämään mukava päivä koiransa kanssa ja kertomaan myös muille, miten vietetään hyvää elämää koiran kanssa.

Myös Nokian Uutiset osallistuu haasteeseen. Pyysimme lukijoita lähettämään meille kuvia koiristaan ja kertomaan lyhyesti, millainen koira on ja miten sen kanssa vietetään hyvää elämää.

Pentuna Hyrrä malttoi myös nauttia makoilusta, ainakin hetken, kirjoittaa Jari Riihelä.

”Tässä on Usko, joka on tyttäreni Katriinan koira ja he asuvat Levillä. Usko viihtyy pohjoisessa, sillä hänessä on kolmea arktista rotua, huskya, alaskanmalamuuttia ja samojedia. Usko tykkää hyvin paljon pitkistä lenkeistä aamuin illoin ja tykkää peuhata lumessa. Hän nukkuu mielellään päivät ulkona. Usko on uskollinen omistajalleen ja seuraa mukana, minne omistaja hänet vie. Hän on varsin omanarvontuntoinen ja itsepäinen, mutta samalla aulis, ystävällinen, seurallinen ja älykäs koira.” Kuva: Seija Kiviranta

Tässä kuvassa on Nata. Hyvä elämä perustuu luottamukseen ja kunnioitukseen. Nata tapaa muutamia ystäviään ja nauttii liikkumisesta luonnossa huolehtijansa kanssa. Kuvassa Nata Ikävänmaan kierroksella 22. huhtikuuta. Kuva: Mia Piili

”Moi! Olen neljävuotias staffordshirenbullterrieripoika Nokialta. Harrastan lenkkeilyä ja iskän kenkien varastelua. Vapaa-aikani vietän mökillämme Tottijärvellä, siellä minulla on aidattu piha, missä saan vapaana touhuta. Minun touhujani voi seurata Instagramissa tililtä @staffiemanu. Hyvää kevättä kaikille karvakamuille!” Kuva: Kalle Tuominen

”Äiti ei voi vastustaa mun katsetta, kun on herkuista kyse”, tuumaa 2-vuotias venäjänbolonka Sisu. Kuva: Saila Käpynen

Manchesterin terrieri Nuwa rakastaa auringonottoa ja itkee vuolaasti, jos ei pääse kaivautumaan peiton alle. Kuva: Robin Lappalainen

Porokoira Lex on mamman kultamuru ja pupsipupsinen sekä asianajotoimiston pätevä toimistokoira. Lex on kahden oikeustieteilijän ensimmäinen yhteinen koira, eikä nimeksi siten voitu edes harkita mitään muuta. Nuorempana Lex otti asiakkaat innolla vastaan töissä, sittemmin innostus on laantunut ja hän tervehtii ainoastaan erikseen pyydettäessä. Lex rakastaa palloleikkejä ja lumoutuu televisiossa olevista poroista, koska ei – raukkaparka – ole koskaan vielä päässyt näkemään oikeasti omia eläimiään, kirjoittaa Anu Behm.

Tässä koiramme Roope, joka tykkää nukkua pää tyynyllä. Roopella oli paha tapahtuma viime syksynä: Koko takaruumis halvaantui 5-vuotiaalta koiralta. Onneksi on toipunut melkein entiselleen. Vain vähän näkyy toisessa takajalassa jäykkyyttä. Eli tiedoksi, jos jollekin sattuu sama, että toivoa on, kirjoittaa Marja Kuuramaa.

Näiden kahden prinsessan Lyylin ja Tyynen kanssa on kiva välillä viettää yhteistä laatuaikaa Nokian koirapuistossa, kirjoittaa Jouni Leppämäki.

”Tässä on Lili 7, kuukautta, chihuahua-pentu ja minun ensimmäinen koirani. Marraskuussa hain Lilin Viholaan kerrostalokotiini ja pieni pentu on vallannut sydämeni täysin. Lili on ihmisrakas, vilkas, eloisa ja mahdottoman utelias ensimmäisen keväänä tuoksuille. Lili viihtyy sylissä ja on leikkisä. En olisi ikinä uskonut, miten paljon kultaa on alle kaksikiloisessa pikkuisessa koirassa!” Näin kertoo Eliisa Ala-Kuusisto.

Timo Aho lähetti kuvan Vahdista, joka on, kuten kuvasta näkyy, reipas ja valpas vahtikoira.

Vahti-koira päätyi myös varoituskylttiin. Tähän asuntoon ei kannata varkaiden tulla!

”Meillä asustaa tämä pieni, söpö karvakorva nimeltään Santi, hän on iältään jo kunnioitettavat 15 vuotta”, Minna Hautamäki kertoo.

Lukijamme innostuivat jakamaan kuviaan myös Facebookissa julkaistun artikkelimme kommenttikentässä. Poimimme tähän myös sinne laitetut kuvat muiden lukijoiden iloksi.

Tällainen on Anne Tolosen ”ryhmä rämä”.

Tässä Martta-emo ja kolme kuukautta vanha Lissu. Kuva: Pirkko Valo

Sari Viljasen Nero 10 vuotta ja Vili 5 kuukautta.

Tarja Koskisen koirakaksikko.

Tommi Niemisen karvakuonokaveri.

Tuija Savijärven söpöläiset.

Kuvassa Ulla Virtasen Tosca, vauhdikas ikäneiti.

Juha-Pekka Mannilan havannankoira Tuure asustaa Linnavuoressa.

Como-tyttönen asuu meillä, Kati Tainio kirjoittaa.

Katja Sunilan koira.

Kirsi Järvisen karvakamu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos