Alhoniityn koulu järjestää hintalaputtoman kirpputorin – maksu omantunnon mukaan

Nokialaisen koulun vanhempainyhdistys järjestää kirpputoritapahtuman, jossa tavaroilla ei ole hintoja. Tuotto käytetään koulun oppilaiden hyväksi.

Alhoniityn koulu järjestää uudenlaisen hinnattoman kirpputorin sunnuntaina 23. huhtikuuta.

Nokialaisella Alhoniityn koululla järjestetään niin kutsuttu hintalaputon kirpputori. Tempauksen ajatuksena on, että jokainen osallistuja voi maksaa tavaroista oman halunsa ja maksukykynsä mukaan eikä ostaminen jää kukkaron paksuudesta kiinni.

”Tässä tavoitteena on sekä taloudellinen tasa-arvo, paikallinen hyväntekeväisyys että matalan kynnyksen keino saada ylimääräistä tavaraa paikallisesti kiertoon”, kertoo Alhoniityn koulun vanhempainyhdistyksen jäsen Vilma Paasikivi.

Vilma Paasikivi kuuluu Alhoniityn koulun vanhempainyhdistykseen.

Hintalaputon kirpputori järjestetään sunnuntaina 23. huhtikuuta kello 12–16 Alhoniityn koululla, jossa otetaan vastaan tavaralahjoituksia torstaista lauantaihin. Kirpputori on avoin kaikille, ja sen tuotto käytetään Alhoniityn koulun oppilaiden hyväksi.

Paasikiven mukaan koulun vanhempainyhdistyksen toiminnan tuotossa on kolme vakituista käyttökohdetta. Rahaa lahjoitetaan esimerkiksi ekaluokkalaisten retkikassaan sekä koulun päättäville oppilaille teetetään mukit muistoksi.

”Näiden lisäksi rahaa ohjataan valinnaisaineiden toteuttamiseen, joille yhdistyksen tuki on tärkeää. Olemme ostaneet esimerkiksi uuden uunin kotitalousluokkaan, jalkapallomaaleja välituntikäyttöön ja koululle yhteisiä polkupyöriä pyöräretkille”, Paasikivi kertoo yhdistyksen tuottojen käyttötavoista.

Kirpputorin lisäksi koululle toteutetaan pop up -kahvila, josta voi ostaa kahvia ja munkkeja, ja lapset voivat osallistua arpajaisongintaan.

Paasikivi kertoo, että idea hintalaputtomaan kirpputoriin syntyi alunperin Alhoniityn päiväkodilla, jossa hänen lapsensa olivat ennen kouluun siirtymistä.

”Vanhempaintoimikunta järjesti päiväkodin omille asiakasperheille vastaavanlaisen kirpputorin. Innostuin tästä konseptista ja heti kun liityin vanhempainyhdistykseen, lähdin innovoimaan konseptia isommassa mittakaavassa. Tapahtuma on kaikkien meidän nokialaisten yhteinen ja yhteisöllinen tapahtuma”, Paasikivi kertoo.

Hintalaputtoman kirpputorin tapahtumasivua voi seurata Facebookissa, ja koulun kirpputoritempausta on mukana tukemassa K-Supermarket Löytiksen kauppias Niko Nylund.

Kirppis

Lahjoita kirpputorille

Torstaina kello 16–18

Perjantaina kello 15–17

Lauantaina kello 10–12 ja 17–19

Missä? Alhoniityn koulu, Nokitie 3, Nokia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos