Museojuna kulkee sunnuntaina Tampereen ja Vammalan väliä ja pysähtyy myös Nokialla – katso tästä junan aikataulut

Museojunia vetää 1960-luvun dieselveturi Dr12 2216.

Nostalgiannälkäisille tai muutoin vanhoista junista pitäville tarjoutuu pääsiäissunnuntaina mukava mahdollisuus päästä matkustamaan dieselveturin vetämän junan kyytiin.

Tämä on mahdollista, sillä Haapamäen Museoveturiyhdistys ajaa museojunia Tampereen ja Vammalan välillä pääsiäissunnuntaina ja pysähtyy matkalla muun muassa Nokialla.

Museojunia vetää 1960-luvun dieselveturi Dr12 2216. Haapamäen Museoveturiyhdistyksen tiedotteen mukaan tällä museoveturilla on perässään puukorisia matkustajavaunuja 1950-luvulta ja myös ravintolavaunu, jossa myydään virvokkeita ja pientä purtavaa matkalaisille.

VR tilasi Dr12-sarjan vetureita 1950-luvun loppupuolella raskaisiin pika- ja tavarajuniin. Dr12-sarjan veturit on valmistettu Tampereella Valmetin ja Lokomon tehtailla vuosina 1959–1963. Tämän veturisarjan veturit ovat olleet yleinen näky Tampereen seudulla liikkuvissa tavara- ja pikajunissa aina 1990-luvun alkuun asti.

Pysähdyspaikkoina myös Karkku ja Tesoma

Ensimmäinen juna lähtee Tampereelta kohti Vammalaa kello 10.28. Nokialta juna lähtee kohti Vammalaa kello 10.57. Vammalassa se on kello 11. 44. Paluumatkalle Nokialle ja Tampereelle se lähtee kello 12.04. Nokialle juna saapuu kello 12.53 ja Tampereelle kello 13.15.

Juna kulkee Tampereelta Vammalaan ja takaisin kaksi kertaa sunnuntain aikana.

Junaan voi nosta kyytiin Tampereen, Tesoman, Nokian, Karkun ja Vammalan rautatieasemilta.

Junassa on lähes 400 istumapaikkaa. Paikkoja ei voi varata etukäteen, vaan ne myydään saapumisjärjestyksessä.

Matkaliput maksavat 5–30 euroa matkan pituudesta ja matkustajan iästä riippuen.

Esimerkiksi matka Nokialta Tampereelle ja takaisin maksaa aikuiselta 10 euroa ja alle 16-vuotiailta 5 euroa. Alle 4-vuotiailta sylissä matkaavilta lapsilta ei peritä maksua.

Museojuna liikenteessä pääsiäissunnuntaina 9. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos