Kolme kysymystä ehdokkaille – Kommunistisen puolueen Lauri Sulander: ”Nuuska kauppoihin, alkoholivero alemmas ja hyvinvointialueiden purkaminen”

Nokian Uutiset esittelee maaliskuun aikana nokialaiset eduskuntavaaliehdokkaat. Esittelyt julkaistaan satunnaisessa järjestyksessä

Lauri Sulander pyrkii eduskuntaan Suomen Kommunistisen Puolueen riveistä.

Kevään eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Ennakkoon voi Suomessa äänestää 22.–28. maaliskuuta.

Nokialta eduskuntaan pyrkii 14 ehdokasta. Nokian Uutiset esitti heille samat kysymykset ja antoi vastaukselle maksimipituuden. Ehdokkaat vastasivat kysymyksiin sähköpostitse.

Ehdokkaiden esittelyt julkaistaan sekä verkossa että printissä satunnaisessa järjestyksessä. Vuorossa on kommunistisen puolueen Lauri Sulander.

Mitkä ovat tärkeimmät teemat, joita haluaisit kansanedustajana edistää?

Tärkeimmät vaaliteemani ovat nuuskan saaminen kauppoihin, alkoholiveron alentaminen ja hyvinvointialueen purkaminen. Nuuskan saaminen kauppoihin tuo uusia verotuloja. Alkoholiveron alentaminen tuo matkailua ja auttaa pienentämään päästöjä, kun ei viinaa tarvitse kuljettaa esimerkiksi Viroon, josta suomalaiset hakevat sen takaisin. Sote-alueet eivät toimi, ja jos jokin ei toimi, se pitää korjata. Esimerkkinä Nokialla vanhusten lyhytaikaisjaksojen poistaminen. Kun muissa kunnissa ei ole kyseistä palvelua, niin täältä se poistetaan.

Millainen hallituspohja olisi mielestäsi ihanteellinen?

Luulen opposition olevan meidän paikkamme, eli emme hamua paikkaa hallituksessa.

Millaisella budjetilla teet kampanjaa?

Teen vaalityötä minimaalisella budjetilla, omasta pussista.

Kuka

Lauri Sulander, skp

Ikä: 39

Koulutus: Koneenasentajan perustutkinto.

Työtausta: Tällä hetkellä työtön.

Perhe: Yksityisasia.

Harrastukset: Harrastuksiini kuuluu erinäiset rooli- ja lautapelit.

Luitko jo nämä?

Mainos