Nokialaiset mieskuorot esiintyvät yhdessä – Luvassa on ”mahtavaa laulantaa”

Kevään kohinaa -konsertti jouduttiin perumaan vuonna 2020 koronan takia.

Nokialaisten mieskuorojen yhteiskonsertti järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, jolloin tämä kuva on otettu.

19.3. 19:00

Nokialaisten mieskuorojen yhteistyö on jopa valtakunnallisesti poikkeuksellista. Näin toteaa Markku Ahonen, Nokian Työväen Mieskuoron puheenjohtaja.

Esimerkki hyvästä yhteistyöstä nähdään konkreettisesti, kun kaikki kolme mieskuoroa yhdistävät voimansa ja esiintyvät yhteiskonsertissa lauantaina 25. maaliskuuta. Kevään kohinaa -konsertissa lavalle nousevat siis Nokian Työväen Mieskuoro, Nokian Mieskuoro ja Pinsiön Mieskuoro.

Poikkeuksellisesta konsertista ei kuitenkaan ole kyse, sillä kolmen kuoron yhteiskonsertit aloitettiin vuonna 2013, minkä jälkeen kuorot ovat esiintyneet yhdessä joka toinen vuosi. Viimeksi yhteiskonsertti piti olla keväällä 2020, mutta tuolloin korona sotki suunnitelmat. Kaikki oli valmista mainoksia myöten, kun konsertti jouduttiin viime hetkillä peruuttamaan. Lauantain konsertti on siis ikään kuin vuoden 2020 konsertti esityskunnossa.

Ahonen sanoo, että luvassa on mahtavaa laulantaa. Lavalla on yhteensä 50 miestä, kun kaikki kuorot esiintyvät yhdessä. Kuorot esiintyvät kukin myös erikseen.

”Mitä enemmän laulajaporukkaa on, sitä mahtavampaa laulanta on”, Ahonen sanoo.

Ohjelmisto on Ahosen kuvailujen mukaan nokialainen. Konsertissa kuullaan esimerkiksi nokialaisen säveltäjän Pentti Peitsamon (1920–1998) lauluja, joita laulaja Jari Välimäki esittää soolona.

Entä onko yhteiskonserteille jatkoa tulevaisuudessakin?

”Uskon, että jatkamme joka toinen vuosi. Päätöstä ei ole vielä tehty, mutta konsertin jälkeen pidetään seurantakokous ja jatkosta todennäköisesti päätetään.”

Konsertin juontaa Heli Pitkänen. Säestäjinä ovat Maila Böhm pianolla, Tauno Honkala haitarilla ja Olli Heinonen bassolla.

Nokialaisten mieskuorojen Kevään kohinaa -konsertti la 25.3. kello 16 Kerholassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos