Viholasta löytyi luontoon kipattu romukasa, ja Nuijasodan muistomerkin tienviittakin oli kokenut kovia – Kysyimme kaupungilta, kenelle tällaisista kuuluu ilmoittaa

Tällainen rojukasa on kipattu luontoon Viholassa, Nuijamiestentieltä hieman Sahanrantaan päin.

15.3. 17:00

Kaksi Nokian Uutisten lukijaa lähetti alkuviikosta toimitukseen kuvia Viholasta. Vaikka kuvat ovat eri henkilöiden ottamia, niitä yhdistää se, että kummassakin kuviin ikuistettu näky sai lukijamme tuohtumaan.

Nuijamiestentieltä Nuijasodan muistomerkille ohjaavasta tienviitasta kuvan otti Eero KH Lämsä. Hän sanoo huomanneensa lenkillään tienviitassa jotain outoa. Ensinnäkin se oli käännetty osoittamaan päinvastaiseen suuntaan, sekä töhritty spraymaalilla.

”Kylläpä harmitti tuo ilkityö”, Lämsä kirjoittaa saatetekstinä.

Nuijasodan muistomerkille johtava tienviitta on töhritty ja käännetty osoittamaan väärään suuntaan.

Toinen lukijamme kertoo kuljeskelleensa samoilla kulmilla, ja huomasi Nuijamiestentieltä Sahanrantaan päin katsottuna tienvarteen kipatun romukuorman. Kuvassa näkyy ainakin kaksi säkkiä roskia, sohva ja erilaisia talvivälineitä kuten rattikelkka ja retkituoleja. Taitaa roskaaja olla säästökuurilla, tuumaa kiukkuinen lukijamme.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun näitä tienpientareita on kohdeltu kaltoin. Vajaa vuosi sitten joku kippasi kävelyreitin varrelle koko sohvaryhmänsä.

Lue lisää: Keneltä unohtui komeat sohvat kävelyreitin varrelle Viholassa?

Kysyimme Nokian kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö Raimo Tuohisaarelta, mitä tällaisen ”yllätyksen” löytäjän kannattaisi tehdä. Tuohisaari sanoo, että mikäli huomaa kaupungin alueella luontoon kipatun romu- tai jätekuorman, siitä kannattaa ilmoittaa ympäristönsuojeluyksikköön. Paras tapa on laittaa sähköpostia osoitteeseen ymparistonsuojelu@nokiankaupunki.fi.

Liikennemerkkeihin ja katuihin liittyen kaupungin suunnitteluinsinööri Juha Paattakainen ohjeistaa tekemään ilmoituksen sähköpostitse osoitteeseen kaupunkikehityspalvelut@nokiankaupunki.fi. Vaihtoehtoisesti voi ottaa yhteyttä kaupungin katuinsinööriin, joka on tällä hetkellä Jukka Mäkiranta.

Näiden romujen omistaja saisi käydä pikaisesti noutamassa omaisuutensa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos