Nokialla kuullaan lauantaina paikallispuolustuksesta ja varautumisesta – paikalla ovat omat yhteysupseerit

Nokialaiset muistavat reserviläiskomppaniat, jotka huolehtivat puhtaan veden jakamisesta Nokian vesikriisin aikana 2007 ja 2008. Kuvassa Hiidenveden maakuntajoukkojen reserviläiset Artturi Lepistö ja Tomi Kaartinen, jotka laskivat vettä kanistereihin Citymarketin vesipisteellä.

9.3. 17:35

Mitä on paikallispuolustus? Mitä on puolustusvoimien ja kuntien välinen yhteistyö? Entä miten kriisitilanteisiin varaudutaan? Onko paikallispuolustukseen mahdollista kouluttautua?

Venäjän hyökkäyssodan jälkeen varsinkin kriisivarautuminen on saanut paljon huomiota. Kyse ei suinkaan ole siitä, että asia olisi uusi.

”Olemme tehneet yhteistyötä kuntien kanssa kaikessa hiljaisuudessa jo vuosia”, Nokian kaupungin yhteysupseeriryhmän johtaja Hannu Jokinen sanoo.

Jokinen sanoo, että Ukrainan tapahtumat ovat saaneet monet huolestumaan. Siksi on paikallaan kertoa julkisesti, mitä puolustusvoimien, kuntien ja esimerkiksi reserviläisyhdistyksien yhteistyössä on jo tehty.

Näihin toimiin pääsee tarkemmin tutustumaan lauantaina, kun Nokia-salissa järjestetään Kotiseutuharjoitus Pirkanmaa 23 -nimellä kulkeva paikallispuolustuspäivä. Päivän aikana pureudutaan puolustusvoimien paikallispuolustuskonseptiin ja sen vaikutuksiin kunnissa.

Puolustusvoimien edustajina tilaisuudessa ovat Nokian kaupungin yhteysupseerit, jotka kertovat tilaisuudessa tehtävästään yhteysupseereina. Lisäksi tapahtumassa kuullaan muun muassa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuksista, tutustutaan reserviläistoimintaan ja analysoidaan Nokian toimintaympäristöä paikallispuolustuksen näkökulmasta.

Kotiseutuharjoitus Pirkanmaa 23:n tiedotustilaisuus Nokia-salissa Kylmänojankatu 3:ssa lauantaina 11. maaliskuuta kello 9–12. Aamukahvit alkaen kello 8.30. Tilaisuuden ikäraja on 18 vuotta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos