Kolme kysymystä ehdokkaille – Liike Nytin Emilia Vuorinen: ”Hyvinvointi­palveluihin pitää saada painopisteen muutos vahvistamalla perus­terveydenhuoltoa kauttaaltaan"

Nokian Uutiset esittelee maaliskuun aikana nokialaiset eduskuntavaaliehdokkaat. Esittelyt julkaistaan satunnaisessa järjestyksessä.

Emilia Vuorinen on Liike Nytin kansanedustajaehdokas Nokialta.

9.3. 9:00

Kevään eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Ennakkoon voi Suomessa äänestää 22.–28. maaliskuuta.

Nokialta eduskuntaan pyrkii 14 ehdokasta. Nokian Uutiset esitti heille samat kysymykset ja antoi vastaukselle maksimipituuden. Ehdokkaat vastasivat kysymyksiin sähköpostitse.

Ehdokkaiden esittelyt julkaistaan sekä verkossa että printissä satunnaisessa järjestyksessä. Vuorossa Liike Nytin Emilia Vuorinen.

Mitkä ovat tärkeimmät teemat, joita haluaisit kansanedustajana edistää?

Tarvitaan vahvaa hyvinvointipolitiikkaa, jossa panostukset suunnataan sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä koulutukseen ja työllistämiseen. Sote-kentällä on kiireesti herättävä hoitajapulaan ja sen myötä lisääntyvään turvattomuuteen, kun perheet, vanhukset ja sairastuneet eivät saa tarvitsemaansa apua. Sekä äitinä että työssä perheiden kanssa olen havahtunut hädänalaisten ihmisten pompotteluun sekavassa palveluverkostossa. Koen sydämenasiakseni puolustaa heitä, joiden oma ääni on heikko.

Hyvinvointipalveluihin pitää saada painopisteen muutos eli perusterveydenhuoltoa tulee kauttaaltaan vahvistaa, jotta yhteiskunnan resurssit eivät kulu tulipalojen sammuttamiseen kalliissa erikoissairaanhoidossa. Fokus yksilön korjaamisesta tulisi kääntää yhteiskunnan tasolla tehtäviin ennaltaehkäiseviin toimiin, kuten lasten ja nuorten elinolosuhteiden vakauttamiseen sekä vuorovaikutusongelmien hoitoon.

Väestön hyvinvoinnin edistämiseen tulisi ideoida kannustimia esimerkiksi liikuntaan, itsestä ja toisista huolehtimiseen osana opiskelu- ja työelämää.

Millainen hallituspohja olisi mielestäsi ihanteellinen?

Yhteistyökykyinen. Asiat, ei ideologiat edellä toimiva hallituspohja, jossa olisi halu muuttaa asioita ja rohkeus korjata rakenteita sekä tehdä töitä sen eteen, että suomalaiset saisivat elää kehittyvässä ja hyvinvoivassa yhteiskunnassa.

Millaisella budjetilla teet kampanjaa?

Rahallisesti minimaalisella yksinhuoltajan budjetilla, mutta kekseliäisyydessä ja yritteliäisyydessä maksimaalisella panostuksella.

Kuka?

Emilia Vuorinen, liik

Ikä: 41

Koulutus: Sairaanhoitaja (amk), Theraplay-vuorovaikutusterapeutti, psykoterapeuttikoulutettava.

Työtausta: 18 vuotta erikoissairaanhoidossa lastenpsykiatrialla.

Perhe: Kolme poikaa, iältään 15, 13 ja 8 vuotta.

Harrastukset: Pyöräily, suppailu ja lumilautailu. Toimii Taivalkunnan kyläkoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos