Kolme kysymystä ehdokkaille – Kokoomuksen Jari Kinnunen: ”Ihanteellinen hallituspohja on nykyisen vastakohta”

Nokian Uutiset esittelee maaliskuun aikana nokialaiset eduskuntavaaliehdokkaat. Esittelyt julkaistaan satunnaisessa järjestyksessä.

Jari Kinnunen on kokoomuksen kansanedustajaehdokas Nokialta. Kuva on otettu tammikuussa 2023.

17.3. 9:00

Kevään eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Ennakkoon voi Suomessa äänestää 22.–28. maaliskuuta.

Nokialta eduskuntaan pyrkii 14 ehdokasta. Nokian Uutiset esitti heille samat kysymykset ja antoi vastaukselle maksimipituuden. Ehdokkaat vastasivat kysymyksiin sähköpostitse.

Ehdokkaiden esittelyt julkaistaan sekä verkossa että printissä satunnaisessa järjestyksessä. Vuorossa kokoomuksen Jari Kinnunen.

Mitkä ovat tärkeimmät teemat, joita haluaisit kansanedustajana edistää?

Suomen kokonaisturvallisuus on äärimmäisen tärkeä aihe. Se pitää sisällään koko ihmisen elinkaaren syntymästä alkaen. Ennalta estäminen on edullisinta, ja siksi nuoriin lapsiperheisiin, lapsiin ja nuoriin tulee satsata.

Ihmisen yksi perustarve on turvallisuus. Pyrin vaikuttamaan siihen, että ihmisille turvallisuutta tuottava viranomaisketju pysyy kunnossa.

Turvallinen talous takaa hyvinvoinnin ja on tae sille, että voimme ylläpitää hyvinvointiyhteiskunnan turvaverkkoa. Sitä pitää kehittää niin, että se toimii ikään kuin trampoliinina, josta siihen turvautumaan joutuneen on hyvä ponnistaa oman elämän suunnan ohjaajaksi.

Yrittämisen edellytykset tulee pitää kunnossa. Vain siten tähän maahan syntyy työpaikkoja ja sitä kautta vaurautta

Millainen hallituspohja olisi mielestäsi ihanteellinen?

Ihanteellinen hallituspohja on nykyisen vastakohta. Ihanteellinen pohja pitää, ja kaikki hallituksessa voivat luottaa siihen, mitä sovitaan.

Hallitusneuvotteluissa muodostuu sitten käsitys siitä, mitkä puolueet hallituksen muodostavat. Mikäli kokoomus on hallitusneuvotteluissa ja minä olen vaikuttamassa ryhmän kantaan, tulen vastustamaan vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa tehtävää yhteistyötä.

Millaisella budjetilla teet kampanjaa?

Hyvin kohtuullisella.

Kuka?

Jari Kinnunen, kok

Ikä: 62 vuotta

Koulutus: HTM, VN, PPT

Työtausta: Poliisina vuodesta 1982, ennen sitä ahtaaja, maalarin apulainen, ja alle 15-vuotiaana monenlaista hommaa.

Perhe: Vaimon kanssa kahden asustellaan. Toki koira on kotona. Kaikki kuusi lasta on omillaan. Kuusi lastenlasta kasvaa kovaa kyytiä.

Harrastukset: Lukeminen ja ulkoilu sekä hyötyliikunta tarpeen vaatiessa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos