Pertti Lehtiselle kuorolaulu, viulunsoitto ja viulunrakennus ovat tärkeitä harrastuksia. Kuvassa hänen vuonna 1982 rakentamansa viulu, jonka soinnista hän pitää erityisesti.

Pinsiöläisellä Pertti Lehtisellä, 80, on yhä ideanikkarin mieli, vaikka miehestä on tullut jo vähän äijän rähjä – Nyt yksi tärkeimmistä on viulunsoitto, josta luopuminen tuntuisi kuin elämän lopulta

1970-luvulta lähtien Pertti Lehtisen ideat ovat tuoneet väriä ja vipinää Pinsiöön ja Nokialle. Uusiin tempauksiin Lehtinen ei enää taivu, mutta viulun kielet ja pohjat soivat yhä intohimoisen harrastajan käsissä.


14.3. 19:00

Kun pääsee juttelemaan 80 vuoden ikään ehtineen pinsiöläisen ideanikkarin Pertti Lehtisen kanssa, tarinoita menneestä ja mielipiteitä nykyisestä piisaa.

Hän pohtii niin maatalouden ja ruuantuotannon muutosta, kylmäketjun vaikutusta eläinrasvan terveellisyyteen kuin eri sukupolvien erilaisia musiikkimieltymyksiä. Hän miettii, kuinka Pinsiö on muuttunut: enää ei ole sikoja, eikä paljon karjaakaan, mutta hevosia on melkein joka pihassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos