Viinirypäleistä saa juuston kaveriksi huikean herkun helpolla, mutta hieman yllättävällä tavalla – Nappaa juustoiset reseptit talteen tästä!

Juustoiset herkut maistuvat ulkoilun jälkeen. Parhaat nuotioperunat maustetaan valmiiksi, pakataan nyytteihin ja paistetaan ulkona. Valuva, kuuma juustodippi saa huikean makuparin, jota kannattaa kokeilla.

Jos et ole vielä kokeillut paistettuja, balsamicolla maustettuja viinirypäleitä, tee se nyt.

20.2. 19:00

Valuva juusto lehtitaikinakierteiden sylissä, nuotiolla paistetut sopivan tuliset cheddarjuustoperunat sekä rapeaksi kuorrutettu leipäjuusto maistuvat täydellisiltä ulkoilun jälkeen.

Leipätikut sekä juustodippi syntyvät, kun puukuoreen pakattu juustokiekko asetellaan lehtitaikinalevyn keskelle. Juuston ympäriltä suikaloidut taikinanauhat kiepautetaan kierteille.

Tässä ohjeessa käytetään ranskalaista camembert-juustoa. Sille on olemassa hieman yllättävä, mutta todella herkullinen makupari. Jos et ole vielä kokeillut paistettuja, balsamicolla maustettuja viinirypäleitä, tee se nyt.

Ohje on alla olevassa reseptissä ja tekniikka on yksinkertainen: viinirypäleille valutetaan öljyä, balsamiviinietikkaa ja suolaa ja ne paistetaan uunissa yhdessä juuston kanssa. Viinirypäleitä voi myös paistaa kuumalla paistinpannulla öljytilkassa viitisen minuuttia.

Paistettujen viinirypäleiden kypsän rusinainen maku sopii mielettömän hyvin camembertin kanssa.

Halutessasi lisää dippailtavaksi vielä omena- tai päärynälohkoja, erilaisia pähkinöitä ja vaikka uunissa paahdettuja perunalohkoja.

Valkohomejuuston maku taittuu lämmitettynä pehmeän kermaiseksi. Juustoon leikattuihin viiltoihin pistetyt valkosipulinkynnet, tuoreet rosmariininlehdet ja reilu lusikallinen hunajaa tuovat makuun aromikkuutta.

Jos aterialta jäi tähteeksi keitettyjä tai uunissa kypsennettyjä perunoita, valmista niistä seuraavan päivän paras nuotioretkieväs.

Cheddarjuustolla ja tulisella njuda-salamitahnalla maustetut nuotioperunat voi lastata folionyytin sisälle hyvissä ajoin ja paistaa myöhemmin nuotiolla supermaukkaaksi herkuksi.

Herkkuperunat voi pakata nyyteiksi hyvissä ajoin ja paistaa nuotiolla.

Perunat paistuvat myös uunissa tai takassa ritilän päällä. Nuotioperunoiden kasvisversiossa njudan voi korvata hienonnetuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla ja maustaa ripauksella chiliä.

Jälkiruoka syntyy leipäjuustosta, jonka pinta saa rapean sokerikuorrutteen. Nokare makeaa kirsikkahilloa, kirpeitä puolukoita ja muutama tuoreen timjamin lehti tuovat jälkiruokaan ihanan makuyhdistelmän.

Voit valmistaa jälkiruuan annosvuokien sijaan myös matalassa, isommassa uunivuoassa. Varmista, ettei makukerma peitä leipäjuustoja kokonaan, jotta sokerikuorrutus onnistuu. Leipäjuustojälkkäri on ehdottomasti parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen.

Leipäjuusto saa rapean, sokerisen pinnan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos