Anton Aaltonen on Nokialla kasvanut unelmien poikamies, joka etsii rakkautta televisiossa – Nyt hän kertoo, voiko murteella olla romanttinen

Ullanlinnalainen Suomen Bachelor on syntynyt Tampereella ja kasvanut Nokialla.

Anton Aaltonen haluaisi kumppanikseen ihanan ja säteilevän naisen.

9.2. 14:00

Uuden Bachelor Suomen avausjaksossa nähtiin kiinnostava kohtaus. Siinä toinen tv-sarjan poikamiehistä, 28-vuotias Anton Aaltonen keskusteli tamperelaisen Weran kanssa. Tapaaminen oli rento, ja Weran mukaan juttua riitti varsinkin yhteisestä kotikaupungista. Myöhemmin Wera jäi tosin harmittelemaan, miksi hän yritti vain olla hauska, eikä keskustellut Antonin kanssa yhtä päämäärätietoisia ja syvällisiä kuin muut naiset.

Anton Aaltonen on 28-vuotias kauppatieteiden maisteri, joka työskentelee account managerina tietojohtamisen parissa. Hänen sanotaan elävän urbaania elämää Helsingin Ullanlinnassa. Hän on parantumaton romantikko, johon vetoaa naisissa hyvä huumorintaju ja samankaltainen arvomaailma. Heikkoutena ovat vaaleaveriköt.

Hetkinen, mikä siis on totuus, Anton Aaltonen? Asutko siis helsinkiläisessä hienostokaupunginosa Ullanlinnassa, mutta olet todellisuudessa tamperelainen vai miten tämä nyt menee? Mikä on suhteesi Tampereeseen?

”Suhteeni Tampereeseen on se, että olen Tampereella syntynyt, sen jälkeen Nokialla kasvanut ja sen jälkeen Tampereella opiskellut, kunnes sitten muutama vuosi sitten muutin Helsinkiin. Olen siis ihan born and raised -tamperelaisnokialainen, ja ylpeä siitä. Tällä hetkellä tosin identifioidun Helsinkiin, missä asun ja työskentelen.”

Voiko Tampereen murteella puhua romanttisia?

(Ottaa puheeseensa rennon Tampereen-murteen, jossa r-kirjaimet sorahtelevat viettelevän vaatimattomina ja vokaalit lumoavan leveinä.) ”Kyä Tampereen murteella voi romanttisia puhua, sikäli kun ollaan esimerkiks Laukontorilla kattelemassa maisemia ja ihmetellää, vaikka ny siinä Kuuman terassilta, että miltäs se Pyhäjärvi, saunanlauteet ja Ratinan suvanto ny näyttää. Kyä mää sanosin, että se on ihan mahdollista.”

Mikä on kaunein tietämäsi tampereenkielinen sana tai lause?

”Tähän tarvitsen vähän aikaa...” (Sovimme, että palaamme kysymykseen seuraavana päivänä.) ”Vähän pohdiskelin tätä, niin kyllä se kaunein sana niin tampereeksi kuin millä muullakin kielellä on ’rakas’.”

Onko helsinkiläinen deittailukulttuuri tamperelaista hienostuneempaa?

”Itselleni ne ovat ainakin olleet hyvin samankaltaisia. Helsinkiläinen ei ole sen hienostuneempaa. Toki jos kaksi tamperelaista kohtaa, se kulttuuri, mistä molemmat ovat lähtöisin, vaikuttaa, koska sosiaaliset piirit saattavat olla aika yhteneviä. Sen olen huomannut, että tamperelainen tulee juttuun tamperelaisen kanssa erityisen hyvin. Yhteinen kieli on nopeimmin löydettävissä.”

Onko tulevan aviopuolisosi tai suuren rakkautesi kotipaikkakunnalla väliä?

”Ei. Sillä ei ole mitään merkitystä, mistä tuleva kumppani tai puoliso on kotoisin, kunhan hän on ihana ja säteilevä ihminen.”

MTV-kanavalla nähtävällä Bachelor Suomen tämän vuoden kaudella unelmien poikamiesten, Anton Aaltosen ja Sami Toiviaisen huomiota tavoittelee kaksitoista naista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos