Suomen Kanttorikuoro konsertoi Nokian kirkossa ystävänpäivänä

Edellisen kerran Kanttorikuoro esiintyi Nokian kirkossa vuonna 1974.

Vuonna 1892 perustettu kuoro toimi mieskuorona hieman yli 100 vuotta ja siitä tehtiin sekakuoro vuonna 2007.

30.1. 17:00

Suomen Kanttorikuoro eli Chorus Cantorum Finlandiae konsertoi Nokian kirkossa ystävänpäivänä. Kuoro kokoaa yhteen hengellisen musiikin huippuammattilaisia eri puolilla Suomea ja sen taiteellisena johtajana toimii tamperelainen Markus Yli-jokipii.

Kuoron laulajat ovat monipuolisesti koulutettuja kirkkomuusikkoja ja äänenkäytön ammattilaisia, mikä mahdollistaa värikylläisen, rikkaan ja syvän soinnin.

Kuoro kokoontuu 4–5 kertaa vuodessa muutaman päivän harjoitus- ja esiintymiskiertueelle ja tänä talvena on ilo saada kuulla kuoroa myös Pirkanmaalla.

”Edellisen kerran Kanttorikuoro esiintyi Nokian kirkossa vuonna 1974, joten ihan joka päiväisestä herkusta ei ole kyse”, kertoo Nokian seurakunnan kanttori Minna Viinikainen, joka itsekin laulaa kuoron riveissä.

Nokialaista väriä konserttiin tuo myös kanttoripariskunta, Anu ja Jari Mattila, jotka ovat pitkään laulaneet Kanttorikuorossa.

Ystävänpäivän konsertissa yhdistyvät sanat ja sävel tuhannen vuoden ajalta. Ohjelmistossa kuullaan rauhoittavaa gregorianiikkaa ja sen inspiroimaa musiikkia romantiikan ajalta. Myös suomalaista kirkkomusiikkia kuullaan runsaasti. Barokkiohjelmistosta kuullaan harvoin esitetty klassikko Allegrin Miserere sekä J.S. Bachin teoksia.

”Kaiken kaikkiaan ohjelmistossamme näkyy suomalaisten kanttoreiden laaja-alainen osaaminen ja kirkkomusiikin laulamisen ilo”, Markus Yli-jokipii sanoo.

Suomen Kanttorikuoro Nokian kirkossa ystävänpäivänä 14. helmikuuta kello 18.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos