Katso livetallenne: Nokian Mammat järjesti vaalipaneelin, jossa käytiin tiukkaa keskustelua erityislapsista ja politiikasta

Nokian Uutiset lähetti keskustelun suorana lähetyksenä.

Nokian Mammojen ja Nokian Uutisen vaalipaneeli, jossa kansanedustajaehdokkaiden kanssa keskusteltiin koulutuspolitiikasta. Mukana ehdokkaat Marko Asell (vasemmalta), Maria Asunta, Jari Kinnunen, Anne Nyman ja Kaisa Räsänen.

29.1. 18:00 | Päivitetty 2.2. 9:44

Nokian Mammat järjesti keskiviikkona 1. helmikuuta vaalipaneelin, jossa nokialaiset kansanedustajaehdokkaat keskustelivat koulupolitiikasta ja erityislasten asemasta yhteiskunnassa. Nokian Uutiset lähetti tilaisuuden suorana verkkosivuillaan.

Tilaisuudessa keskusteltiin kouluarjesta, koulussa saatavasta tuesta ja sen puutteesta sekä siitä, kuinka erityislapsille voitaisiin taata mahdollisimman yhdenvertainen mahdollisuus onnistua koulumaailmassa. Lisäksi pohdittiin vapaa-aikaan ja harrastuksiin liittyviä teemoja.

Kirjastovirkailija Jaana Kakkonen juonsi tapahtuman. Paneelikeskustelun jälkeen oli varattu noin puoli tuntia aikaa yleisön kysymyksille. Tilaisuus oli kaikille avoin.

Voit katsoa suoran lähetyksen tallenteen alta.

Nokian Mammojen hallituksen jäsen Tuulia Wiklund kertoo, että toive paneelikeskustelun järjestämisestä tuli yhdistyksen ulkopuolelta.

"Hallituksen kesken juteltiin ja todettiin, että tällaiselle tilaisuudelle olisi tarve. Tämä on todella tärkeä aihe.”

Wiklundin mukaan kansanedustajaehdokkaat suhtautuivat ideaan positiivisesti. Mukaan kutsuttiin panelistit Nokian viidestä suurimmasta puolueesta. Keskustelemassa ovat Maria Asunta (ps), Kaisa Räsänen (vihreät), Anne Nyman (vas), Marko Asell (sd) ja Jari Kinnunen (kok).

”Paneeli on tapa nostaa näitä asioita tulevien päättäjien tietoisuuteen ja keskustelun kautta laajemmallekin yleisölle.”

Wiklund muistuttaa, että erityisyys koskee paitsi erityslapsia ja heidän perheitään, välillisesti myös paljon suurempaa joukkoa.

”Se on läsnä peruskouluarjessa myös niillä lapsilla, joilla ei ole erityisyyttä. Tietysti myös ammatin kautta moni kohtaa näitä perheitä ja lapsia.”

Luitko jo nämä?

Mainos