Mikko Salonen sanoo pronssiveistosten tekemisen olleen hänelle alun perin taideterapiaa, ja sitten homma lähti vähän lapasesta. Reilussa vuosikymmenessä hän on tehnyt noin 90 pronssiteosta. Salonen on kädentaitojen moniosaaja, sillä myös kiviteoksia ja öljyvärimaalauksia on kertynyt vuosien saatossa useita kymmeniä, pronssi- ja hopeakoruista puhumattakaan.

Kun Mikko Saloselta leikattiin aivokasvain, hän löysi toipumiseen erityisen keinon – Nyt hän muotoilee metallista esineitä, joiden yksityiskohdat hämmästyttävät

Mikko Salosen taideterapiana alkanut harrastus on tuottanut jo noin 90 pronssiteosta. Ossi Somman veistospuistoakin aikanaan isännöineen Salosen veistoksia on nyt esillä Taidetalossa.


29.1. 7:45

Huoneen toisella puolella ilma tuntuu kevyeltä. Pronssi ei todellakaan ole materiaaleista hennoin, mutta painostaan huolimatta jättiläismäinen ampiainen tuntuu kohottautuvan kohti kattoa, ehkä sen ylikin, taivaaseen asti. Sen avoin suu paljastaa pienenpienet hampaat ja saa miettimään, hymyileekö se sittenkään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos