Elina Pitkäkangas innostui 15-vuotiaana fanifiktiosta, jossa fanit kirjoittavat fiktiivistä tekstiä valmiin teoksen jatkoksi. Korkeatasoiselle nuortenkirjalle myönnettävän Topelius-palkinnon voittanut Pitkäkangas puhuu aktiivisesti nuortenkirjallisuuden puolesta ja tuottaa kirjoihin liittyvää sisältöä muun muassa Tiktokiin, Instagramiin ja Youtubeen innostaakseen nuoria lukemaan ja kirjoittamaan.

Oman äänen löytäminen teki kirjoittajasta kirjailijan – Elina Pitkäkangas haluaa luoda moraalin rajoja rikkovia hahmoja, koska empatiaan tarvitaan erilaisuuden ymmärtämistä

Elina Pitkäkangas voitti Topelius-palkinnon romaanillaan Sang. Valtavan taustatyön kirjaansa varten tehneen Pitkäkankaan mukaan kirjoittaminen on jatkuvaa uusiin asioihin sukeltamista ja oppimista, ja siksi niin koukuttavaa.


19.1. 5:30 | Päivitetty 19.1. 11:29

Jos Elina Pitkäkangas ei olisi kirjailija, tarinat kulkisivat hänen mukanaan joka tapauksessa. Vaikkei hän osaa säveltää, ehkä hän olisi elokuvasäveltäjä tai elokuvatrailerien tekijä. Niissä ja kirjoittamisessa on yhteistä se, että ne vievät kokonaisvaltaisesti mukanaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos