Nokian oma Anna Jaatinen on Suomen paras joululeipuri – Somesuosioon noussut leipomoyrittäjä loihti kolmessa tunnissa piiraita, kakun ja piparikukkia

Ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun aikuisten sarjan voitti Anna Jaatinen Nokialta ja 15–20-vuotiaiden nuorten sarjan Pihla Sallinen Iisalmesta. Leivontataidoista mitteli yhteensä kuusi finalistia, kolme kummassakin sarjassa.

Pilvilinnan leipomon yrittäjä Anna Jaatinen saa kisasta palkinnoksi vuoden mittaisen yhteistyökumppanuuden Myllyn Parhaan kanssa.

9.12.2022 12:02

Suomen ensimmäiset Joululeivonnan suomenmestaruuskisat järjestettiin 3. joulukuuta Helsingissä. Kilpailun finaaliin osallistui yhteensä kuusi kotileipuria, kolme aikuisten ja kolme nuorten sarjassa. Aikuisten sarjan voitton nappasi nokialainen Pilvilinnan leipomon yrittäjä Anna Jaatinen. 15–20-vuotiaiden nuorten sarjassa voiton vei Pihla Sallinen Iisalmesta.

STT:n tiedotteessa kerrotaan, että finaalissa tehtävänä oli leipoa yksi makea ja yksi suolainen jouluherkku sekä piparinen pöytäkoriste. Aikaa kolmen leipomuksen valmistamiseen oli kolme tuntia.

Jaatinen kertoi Nokian Uutisille ennen finaalia, että kisatyöt oli valittu hyvissä ajoin.

”Niitä on tullut aika paljon harjoiteltua. Olen aina tykännyt kehitellä reseptejä, ja joskus ne toimivat heti sellaisinaan ja toisinaan taas pitää tehdä vähän muutoksia matkan varrella.”

Kisapöytäkattauksesta löytyivät fetapiiraat raikkaalla salaatilla, jouluinen Britakakku sekä pipariset kuurankukat.

Palkintona someyhteistyö

Tuomaristo kiinnitti tiedotteen mukaan leipomuksissa erityistä huomiota makuun, ulkonäköön sekä taikinoiden taidokkaaseen ja innovatiiviseen käyttöön. Pöytäkoristeessa näyttävyys ja tarina olivat tärkeässä roolissa. Kisaajia kannustettiin lisäksi minimoimaan ruokahävikki kiinnittämällä huomiota leivosten kohtuulliseen kokoon ja määrään.

STT:n tiedotteessa kerrotaan, että joululeivonnan Suomen mestaruus herkisti Anna Jaatisen. Hänen kisapöytäkattauksestaan löytyivät fetapiiraat raikkaalla salaatilla, jouluinen Britakakku sekä pipariset kuurankukat. Jaatinen lähti leipomuksissaan liikkeelle maut edellä. Mukaan piti saada ainakin luumu ja granaattiomena.

”Suolaisen kohdalla tiesin heti, mitä teen, mutta makeaa leipomusta jouduin vähän jatkojalostamaan”, Jaatinen kertoo tiedotteessa.

Myllyn Paras palkitsee joululeivonnan Suomen mestarit vuoden mittaisella #Someleipurit2023-yhteistyökumppanuudella, jonka tiimoilta voittajat pääsevät loihtimaan uutta reseptiikkaa Myllyn Parhaan sosiaalisen median kanaviin.

”Sometyö sopii minulle, koska reseptien luomisen lisäksi pidän valokuvaamisesta ja leipomusteni esittelystä”, Jaatinen sanoi Nokian Uutisille ennen kisan finaalia.

Luitko jo nämä?

Mainos