Katso kuvat: Nokialaiset innostuivat askartelemaan joulukortteja asumispalveluiden ja kotihoidon asiakkaille – Kaupungin työntekijät herkistyivät korttien määrästä

Suurin osa korteista oli nokialaisten itse askartelemia.

Korttien määrä yllätti ja myös herkisti kaupungin työntekijät.

8.12.2022 13:00 | Päivitetty 9.12.2022 9:28

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhdessä kuntien ja kaupunkien kanssa joulukorttikampanjan. Myös Nokian kaupunki osallistui mukaan keräämään joulupostia asumispalveluiden ja kotihoidon ikääntyneille asiakkaille. Kortteja kerättiin laatikoihin kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa, Prismassa sekä K-Citymarketissa. Kortin sai myös lähettää suoraan kaupungin vapaaehtoistoiminnalle.

Joulukortteja toimitettiin kaupungille noin kolmen viikon mittaisen keräysjakson päätteeksi suorastaan häkellyttävä määrä.

”Nyt ollaan laskettu 1 300 korttia ja olisiko tuossa vielä parisataa käsittelemättä”, Nokian kaupungin vapaaehtoistyön koordinaattori Emma Kailio sanoo.

Kortteja on yhteensä noin 1 500 kappaletta, joten niistä riittää varmasti kaikille vastaanottajille.

Kailio kertoo korttitulvan herkistäneen sen kanssa kosketuksiin päässeitä kaupungin vapaaehtoistoiminnan työntekijöitä. Ihastuksekseen he saivat huomata, että suurin osa korteista oli kaiken kukkuraksi itse askarreltuja. Myös kaupasta ostetut valmiit kortit otettiin kampanjassa ilolla vastaan.

Kortteja on niin paljon, että joulumielen jakamista laajennetaan mahdollisesti myös Nokian kaupungin vammaispalveluyksikköihin. Kortit pääsevät ilahduttamaan ikäihmisiä ja muita luultavasti jo seuraavan viikon aikana. Kesken ne eivät lopu, se on varmaa.

”Muutamiin kortteihin piti täyttää lisätietoja, mutta kyllä kaikki kortit pääsevät matkaan”, Kailio vahvistaa.

Katso alta kuvia nokialaisten tekemistä kauniista korteista:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos