Näin paljon maksaa nyt sähköauton lataaminen eri latauspisteissä – Nokialainen sähköautoilija kertoo, miten saat autoosi virtaa halvemmalla

Sähkön arvonlisäveron alentaminen näkyy nyt myös kaupallisilta latureilta ostetun lataussähkön hinnoissa. Tämä juttu auttaa vertailemaan hintoja ja saamaan autoon virtaa mahdollisimman edullisesti. Kokenut nokialainen sähköautoilija kehottaa jokaista selvittämään oman auton latauskäyrän.

Nokialainen Mikko Perttala lataa Teslaa kotipihassa. Marraskuun ajan lataussähkö maksoi halvimmillaan 4 senttiä kilowattitunnilta, mutta 7. joulukuuta alkaen hinta pomppaa siihen nähden viisinkertaiseksi.

7.12.2022 13:00

Sähköautolla ja lataushybridillä ajavat ja niistä haaveilevat ovat tänä talvena uuden tilanteen edessä. Sähköenergian hinta vaihtelee nyt rajusti ajan ja paikan mukaan, eikä tulevasta hintakehityksestä ole takeita.

Akkujen lataajat – kuten muutkin sähkönkäyttäjät – saivat hieman helpotusta 1. joulukuuta, kun sähköenergian arvonlisäverokanta pieneni 24:stä 10 prosenttiin. Muutos on voimassa 30. huhtikuuta 2023 saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos