Anna-Kaisa Ikosen tilalle eduskuntaan noussut Jari Kinnunen juhli Linnassa: ”Odotan kansainvälisen tilanteen pysyvän epävakaana”

Jari Kinnunen odottaa kansainvälisen tilanteen pysyvän epävakaana ja vaikutuksien yltävän myös meihin.

Pirkanmaalainen kansanedustaja Jari Kinnunen (kok.) oli Linnan juhlien ensikertalainen.

7.12.2022 9:13

Nokialainen kansanedustaja Jari Kinnunen (kok.) juhli tänä vuonna Linnassa ensimmäistä kertaa.

Kinnunen nousi kansanedustajaksi, kun aiemmin kansanedustajana toiminut Anna-Kaisa Ikonen (kok.) valittiin Tampereen kaupungin pormestariksi. Ikonen kertoi Aamulehdelle, ettei ole saanut kutsua Linnan juhliin.

Kinnunen on toiminut aiemmin muun muassa rikosylikomisariona Sisä-Suomen poliisilaitoksella. Kinnunen osallistuu juhliin vaimonsa, Sanna-Maria Kinnusen kanssa.

”Itsenäisyys on niin suuri asia isänmaalle, että sitä on syytä juhlistaa ja samalla muistaa millaisen uhrin meille itsenäisyyden taannut sukupolvi joutui antamaan”, Jari Kinnunen sanoi ennen Linnan juhlia.

Kinnunen kertoi, että vuosien 2020–2022 tapahtumista on erityisesti jäänyt mieleen pandemia, Venäjän hyökkäyssota ja sen negatiiviset seurannaisvaikutukset, jotka ovat koetelleet kansalaisten sopeutumiskykyä.

”Suomen Nato-jäsenyyshakemus jää mieleen positiivisena historiallisena käänteenä”.

Mitä odotat ensi vuodelta?

”Ennustaminen ei ole vahvin lajini, mutta odotan kansainvälisen tilanteen pysyvän epävakaana ja vaikutuksien yltävän myös meihin. Uskon kuitenkin, että Suomi ja me suomalaiset selviämme ensi vuodesta, mitä haasteita se eteemme sitten heittääkään.”

Kinnunen kertoi lähtevänsä ensi vuonna ehdolle eduskuntavaaleihin.

Kinnusen juhla-asuna on poliisin juhlapuku. Vaimo on pukeutunut mustaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos