Nokialle kotiutunut Alla Anisimova pakeni kotikaupungistaan Dniprosta, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa Ukrainassa. 36-vuotias nainen on ihastunut Suomeen niin, että toivoo löytävänsä työpaikan Helsingistä ja voivansa jäädä tänne lopullisesti.

Vajaa vuosi sitten Alla Anisimova pakeni Ukrainasta ja löysi tiensä Nokialle – Nyt kaikki on hyvin, mutta joulupukille hänellä on vielä kaksi pientä toivetta

Alla Anisimova pakeni Ukrainasta Suomeen, sillä maa tuntui tutulta ja turvalliselta. ”Luulen, että olen edellisessä elämässäni ollut suomalainen”, sanoo Anisimova.


7.12.2022 19:00 | Päivitetty 9.12.2022 15:27

Pakkaslumi narskuu askelten tahdissa. Joulukuun alun päivä on kirkkaimmillaankin kuin harmaalla sementillä sipaistu, mutta iloinen hymy ja tuikkivat silmät lämmittävät kuin auringonpilkahdus pilvisen taivaan uumenista.

Lumi tekee kaikesta valoisaa, Alla Anisimova sanoo ja avaa oven takkatulelta tuoksuvaan nokialaiseen tupaan. Tämä on hänen kotinsa, ainakin toistaiseksi. Oikea koti on Ukrainassa, Venäjän hyökkäyssodan jalkoihin jääneessä Dniprossa, mutta täällä kaikki on tällä hetkellä hyvin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos