Kaupunki palkitsi kulttuuri- ja vapaa-ajan toimijoita itsenäisyyspäivän juhlassa – Katso tästä lista palkituista

Itsenäisyyspäivän juhlassa annettiin kulttuuripalkinnot, liikuntatekopalkinnot, nuorisotekopalkinnot ja vuoden vapaaehtoistoimijan palkinto. Lavalla kaikki palkitut.

6.12.2022 12:30

Nokian kaupunki palkitsee ansioituneita vapaa-ajan toimijoita vuosittain itsenäisyyspäivänä. Päätökset palkintojen saajista tekee vapaa-aikajaosto, mutta kuntalaiset saavat tehdä ehdotuksia palkittavista.

Vuoden 2022 palkintojen saajat julkistettiin 6. joulukuuta itsenäisyyspäivän juhlassa Kerholassa.

Johanna Hulkko otti palkinnon vastaan.

Kirjailija ja muusikot

Kulttuuripalkintoja myönnettiin tänä vuonna kaksi, toinen kirjailija Johanna Hulkolle ja toinen Nokian Harmonikkakerholle. Vuodesta 1984 saakka jaettu kulttuuripalkinto myönnetään nokialaiselle henkilölle tai yhteisölle joko merkittävästä kulttuuriteosta tai muista ansioista Nokian taide- ja kulttuurielämän edistämiseksi.

Nokialainen kirjailija Johanna Hulkko on julkaissut yli 20 lasten, nuorten ja aikuisten kirjaa. Hänen suosittu 13-osainen lastenkirjasarjansa Geoetsivät sijoittuu Nokialle ja on tuonut kaupungin sekä vanhempien että nuorten tietoon kautta maan.

Lue lisää: Kuvitteellinen Nokian kaupunki on 12-osaisen kirjasarjan tapahtumapaikka: tunnistatko koulun, frisbeegolfradan ja vanhan kirjaston? – katso ainutlaatuinen kartta

Vuonna 1970 perustettu Nokian Harmonikkakerho on toiminut yli 50 vuoden ajan ja toiminta jatkuu edelleen vireänä. Suosittu orkesteri esiintyy aktiivisesti ja vierailee säännöllisesti esiintymässä myös erityisryhmien tilaisuuksissa, kuten hoivakodeissa ja eläkeläistapahtumissa.

Lue lisää: Harmonikkakerhon juhlakonsertti soitetaan lokakuussa – koronan vuoksi konsertti on peruttu jo neljä kertaa

Liikuttaja

Liikuntatekopalkinto myönnettiin Siuron Tuisku ry:lle. Liikuntatekopalkinto myönnetään nokialaiselle henkilölle tai yhteisölle merkittävästä liikunta- tai urheiluteosta tai muusta työstä Nokian liikuntaelämän edistämiseksi ja kehittämiseksi.

Siuron Tuisku tarjoaa monipuolista ja laadukasta liikuntatoimintaa kaiken ikäisille Siuron ja Linnavuoren alueella. Innostava, innovatiivinen toiminta tavoittaa paljon lapsia ja aikuisia harrastustoiminnan äärelle ja toimii merkittävänä liikuttajana alueella.

Lue lisää: Siuron koulun oppilaille kassikaupalla palloja, mailoja ja hulavanteita – Muhkea lahjoituspotti saatiin kasaan viime kesän bootcamp-jumpissa

Venla Koivula oli toinen nuorisotekopalkinnon saaneista.

Nuorille

Nuorisotekopalkinnot myönnettiin Venla Koivulalle ja Mikko Karilalle. Nuorisotekopalkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle merkittävästä nuorten parissa tehtävästä työstä. Vuonna 2022 palkinto jaetaan kahdelle henkilölle.

Venla Koivula on menestynyt urheilija ja kannustava valmentaja, joka liikuttaa suurta joukkoa lapsia ja nuoria triathlonin parissa perustamassaan TriVAteamissa.

Mikko Karila palkitaan pitkäaikaisesta, sitoutuneesta ja aktiivisesta työstä nuorten parissa Suomen Punaisen Ristin Nokian katutyö Haravan katupäivystyksessä.

Lue lisää: Lassi Okka on harvinainen lahjakkuus – hän vaihtoi 15-vuotiaana jalkapallosta triathloniin ja toi nyt 23-vuotiaiden Suomen mestaruuden Turusta Nokialle

Tukea lapsiperheille

Vuoden vapaaehtoistoimijana palkittiin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nokian yhdistys ry. Vapaaehtoistoimijana voidaan palkita yksityishenkilö, yhdistys tai muu toimija, joka on tehnyt pitkäaikaista vapaaehtois- tai hyväntekeväisyystyötä Nokialla.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nokian yhdistys on toiminut nokialaisten lasten ja lapsiperheiden hyväksi jo sadan vuoden ajan. Paikallinen kansalaisjärjestö tukee monipuolisesti lasten ja lapsiperheiden elämää paikkakunnalla muun muassa järjestämällä kerhotoimintaa, lastenhoitopalvelua ja tapahtumia sekä pitämällä yllä kahta Perhetaloa.

Lue lisää: Supernanny Pia Penttala luennoi Nokialla – MLL Nokian yhdistyksen juhlavuosi lähenee loppuaan, ja lisää tempauksia on luvassa

Nuoret urheilijat

Liikuntastipendit myönnettiin nuorille urheilijoille Aada Korvelle ja Alexandra Rosenlewille. Liikuntastipendeillä palkitaan nuoria, alle 20-vuotiaita urheilijoita ja menestyneitä urheiluseuroja.

Alexandra Rosenlew kilpaili MM-kilpailuissa ja voitti tyttöjen hopeaa pienoiskiväärin asentokilpailussa. Lisäksi Rosenlew menestyi vuoden aikana myös joukkuekilpailuissa, tuloksena tyttöjen ilmakiväärin MM-joukkuepronssi ja nuorten parikilpailun EM-kulta syyskuussa. Rosenlew on myös nuorin Vuoden ampumaurheilijaksi valittu urheilija.

Lue lisää: 17-vuotias Alexandra Rosenlew on ilmakiväärin Suomen mestari, joka osaa ampua puolen millin kokoiseen pisteeseen kymmenen metrin etäisyydeltä

Aada Korpi on lupaava nuori ratsastaja, joka voitti kouluratsastuksen lapsiluokassa kultaa Hämeen aluemestaruuskilpailuissa.

Lue lisää: Kouluratsastuksessa kultaa voittanut nokialainen ratsastajalupaus kertoo, mikä hänet vetää tallille joka ikinen päivä

Luitko jo nämä?

Mainos