Tämä kaksikko näkee työssään kenties tulehtuneimman puolen Suomen kansan henkisestä tilasta – Eräät tapaukset ovat niin koskettavia, että kriisityöntekijäkin näyttää tunteensa

Katriina Hakala ja Marjo Kaitaranta kertovat, millaista on työskennellä kriisityöntekijänä. Työssä puidaan sekä toivottomia tilanteita että ensi-ihastuksia. Jotkut tapaukset vetävät työntekijätkin lähes sanattomiksi, mutta silloin asiakkaalla on yleensä sama vastaus: ”Jo pelkkä kuunteleminen riittää”.

Mieli Tukitalo mielenterveys ry:n kriisityöntekijä Katriina Hakala (vas.) asuu Nokialla. Kriisityön vapaaehtoinen Marjo Kaitaranta on sastamalalainen.

29.11.2022 7:00 | Päivitetty 1.12.2022 8:51

Mielenterveyskriisi. Sanaa on pudoteltu mediassa yhä tihenevään tahtiin muutaman viime vuoden aikana, eikä syyttä. Korona, sota, sähkön sekä ruoan hinta ja ilmastonmuutos ovat vain muutamia osasia harteilla lepäävästä massiivisesta taakasta. Mutta ansaitseeko tilanne itselleen kuitenkaan kriisi-nimikettä? Kyllä, sanovat Mieli Tukitalo mielenterveys ry:n kriisityöntekijä Katriina Hakala ja samaisen yhdistyksen vapaaehtoistyöntekijä Marjo Kaitaranta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos