Nokian kuorot yhdistävät jälleen äänensä Ukrainan hyväksi – joulukonsertti kutsuu Nokian kirkkoon virittäytymään joulun tunnelmaan

Konsertin vapaaehtoinen kolehti annetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainaan. Konsertti järjestetään samaan tapaan kuin kevään kiitelty Ukraina-konsertti.

Nokian kirkossa soi joulumusiikki joulukuun 18. päivänä, kun viisi kuoroa järjestää yhteisen joulukonsertin, jossa kerätään vapaaehtoinen kolehti Ukrainan hyväksi.

7.12.2022 5:30

Nokian kirkossa järjestetään tukikonsertti Ukrainan hyväksi sunnuntaina 18. joulukuuta kello 18. Konsertissa kuullaan joululauluja viiden nokialaisen kuoron ja Tomi Markkolan esittäminä. Mukana ovat Nokian Mieskuoro, Pinsiön Mieskuoro, Nokian Työväen Mieskuoro, Nota Bene Nokia ja gospelkuoro Sarastus.

Idea tukikonsertista tuli Nokian Työväen Mieskuorolta ja sen puheenjohtajalta Markku Ahoselta, joka oli varannut kyseisen ajan kuoronsa joulukonsertille.

”Päätettiin, että mahdollinen tuotto annetaan Ukrainan hyväksi. Ajattelin, että laajennetaan konsertti useamman kuoron tukikonsertiksi.”

Ahonen kysyi muilta kuoroilta ja seurakunnalta, kiinnostaako heitä osallistua konserttiin.

”Kaikki olivat innokkaasti lähdössä mukaan.”

Joulukonsertti virittää joulutunnelmaan

Konsertin järjestelyissä on mukana myös Siuron kirkon kanttori Minna Viinikainen.

”Konsertissa on monipuolinen esiintyjäkattaus. Nokian kolme mieskuoroa esittää aika perinteistä mieskuorojen jouluohjelmistoa. Tuttuja kappaleita Kauneimmista joululauluista. Naiskuoro Nota Bene Nokialla ja minun johtamallani gospelkuoro Sarastuksella on hieman tyyliltään kevyempää ohjelmistoa.”

Kevään Ukraina-konsertin tapaan tässäkin konsertissa esiintyy naiskvartetti.

”Valitsimme ohjelmistoon laulun Rauhaa, vain rauhaa. Se on joululaulu, ja sopii hyvin tukikonserttiin.”

Kun kuorojen lisäksi joululauluja esittää Tomi Markkola pianosäestyksellä, Viinikaisen mukaan voi sanoa, että luvassa on monipuolinen joulukonsertti. Konsertin päätteeksi myös yleisö pääsee laulamaan, kun kaikki kuorot johdattavat kirkkosalin yhteislauluun Maa on niin kaunis.

Minna Viinikainen arvostaa Ahosen aloitetta oman kuoron joulukonsertin muuttamisesta yhteiseksi tukikonsertiksi.

”Kevään Ukraina-konsertti oli hieno ja yhdistävä kokemus sekä yleisölle että meillä, jotka olimme sitä tekemässä. Konsertista tuli ihanaa palautetta, ja perimmäinen tarkoitus, eli tuen kerääminen ukrainalaisille, onnistui hienosti. Konsertti keräsi mielettömän suuren summan.”

Myös Markku Ahosen mielestä tukikonsertti on laulajillekin erityinen.

”Tuntuu hienolta, että pääsee antamaan itsestään jotain.”

Joulua edeltävä sunnuntai on erinomainen ajankohta joulukonsertille.

”Silloin on hyvä mahdollisuus tulla rauhoittumaan ja virittäytymään joulun tunnelmaan.”

Myös Markku Ahonen kutsuu kuulijat Nokian kirkkoon.

”Kannattaa tulla kuuntelemaan kauniita joululauluja ja tukemaan Ukrainan hädänalaisia.”

Kirkon ovella kerätään konsertin jälkeen vapaaehtoinen kolehti, jonka tuotto lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos