Nokialainen Tuija Kervinen kirjoittaa niin vahvasti nuoruuden katoamisesta ja seksuaalisesta vapautumisesta, että kustantajakin jäi sanattomaksi

Tuija Kervisen La Nueva Gramática de la Quimera Negra on niin voimakas, rehellinen ja kuumottava runoteos, että sen haluaa lukea uudelleen ja uudelleen.

Siurossa asuvan runoilijan ja bloggaajan Tuija Kervisen englanninkielinen esikoisrunoteos La Nueva Gramática de la Quimera Negra julkaistiin marraskuussa (Palladium, 2022). Teoksen nimen voisi vapaasti suomentaa ”painajaisten uudeksi oppimääräksi”. Teos on täynnä herkullisen räväköitä, realistisia ja populaarikulttuurin innoittamia ajatuksia naiseudesta, parisuhteesta ja elämästä.

27.11.2022 19:00

Kirja on häkellyttävän kaunis. Jokainen yksityiskohta kirjanmerkkiä myöten on tarkkaan mietitty, innoittajana ovat olleet muun muassa John William Waterhousen maalaukset naisista ja naisten vaatteista. Siitä, miten ne laskeutuvat ja kumpuilevat. Se on kaunista, Tuija Kervinen sanoo. Hän rakastaa vanhojen vaatteiden estetiikkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos