Nokialaiseen yläkouluun luodaan kerran viikossa turvallinen tila, jota ei rikota oletuksilla, älypuhelimilla tai rajojen ylittämisellä – Sofian, 15, mielestä nuorilla pitäisi olla enemmän ihmisiä, joille puhua

Mielenterveysprojektissa lääketieteen opiskelijat vetävät tunteja yläkoululaisille. Emäkosken koulu on tällä hetkellä Pirkanmaan ainoa, jossa projekti pyörii.

Emäkosken koulun ysiluokkalainen Sofia Väisänen, 15, sanoo, että nuorilla olisi hyvä olla enemmän ihmisiä, joille puhua mieltä vaivaavista asioista.

22.11. 5:30

”Ensimmäiseksi voitaisiin kerätä puhelimet kaikilta tänne eteen, että saadaan huomio sataprosenttisesti tähän meidän aiheeseen”, Jenni Tolppanen ja Hanna Riekki pyytävät.

Emäkosken koulun ysiluokkalaiset älähtävät epäuskoisina. Siis ihan kokoaan poisko? Eikö pöydän päälle riittäisi? Entä jos lupaan, että vekotin pysyy visusti taskun pohjalla? Tolppanen ja Riekki pitävät pintansa ja noin kolmasosa luokan oppilaista luovuttaa pitkin hampain kalleimman aarteensa heidän haltuunsa. Loppujen kanssa on tehtävä kompromissi: puhelin pysyy taskussa, eikä sitä räplätä lainkaan. Lisäksi sovitaan, että luokkahuone on kaikille turvallinen tila: ei pilkata, oleteta asioita tai ylitetä tovereiden asettamia rajoja.

Luitko jo nämä?

Mainos