Petri Lähteenmäen irtisanomisesta on kulunut vuosi. Sinä aikana on tapahtunut vähän, mutta silti niin paljon. ”Tiedän, että moni ei välttämättä lähde uusia asioita edes miettimään. Itse taasen näen tässä tilanteessa mahdollisuuden valita ja heittäytyä. Odotan innolla uusien ihmisten tapaamista. Et voi itse päättää, mistä et tykkää, jos et edes kokeile.”

Paperitehtaalla työskennelleen nokialaisen Petri Lähteenmäen melkein 29 vuoden työura katkesi – Nyt hän kertoo, miten kaikki aloitetaan uudelleen alusta irtisanomisen jälkeen

Yli vuosi sitten Nokian Oy Essity Finland Ab sulki PK7-paperikoneen ja yli kymmenen irtisanottiin. Yksi heistä oli pituusleikkaaja Petri Lähteenmäki. Mitä 51-vuotiaalle Lähteenmäelle nyt kuuluu ja miten käynnistää kaikki alusta melkein 29 vuoden työuran jälkeen?


16.11. 7:58 | Päivitetty 16.11. 13:31

”Iskä, sä olet niin paljon mukavampi mies ja isä, kun et tee enää yövuoroja. Et ole niin kiukkuinen.”

Oman tyttären sanat olivat Petri Lähteenmäelle iso pysähdys. Paperityöntekijä ei yövuorojen jälkeen juurikaan nukkunut, joten päivävuoroon pääsy pari vuotta sitten oli Lähteenmäen pelastus. ”Olin ihan ihmeissäni, että tällaista elämä oikeasti on.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos