Nokialla tapahtuu Lapsen oikeuksien viikolla – Katso ohjelma tästä

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14.–20 marraskuuta. Kuva perheillasta Nokian Taidetalolta viime maaliskuulta.

14.11. 5:30

Valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14.–20 marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikon tavoitteena on tehdä lapsen oikeuksia tunnetuksi. Tämän vuoden teemana on turvallisuus.

Nokian kaupungin eri toimijat ovat mukana viikon vietossa. Neuvolassa tehdään Turvallisuuden puu, johon lapset ja aikuiset saavat kirjata asioita, jotka tuovat turvallisuuden tunnetta. Viikon loputtua kuva seinästä julkaistaan neuvolan some-kanavissa.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran lasten- ja nuortenosastolla järjestetään aineistonäyttely lasten oikeuksiin liittyen.

Nuorisopalvelut toteuttavat eri toiminnoissaan turvallisuusseinän. Turvallisuusseinälle kerätään lasten ja nuorten ajatuksia turvallisuudesta, esimerkiksi miten turvallisuus näkyy heidän elämässään tai mistä turvallinen tai turvaton olo tulee.

Nuorisovaltuusto tekee ”tietopaketteja” lasten oikeuksista sosiaaliseen mediaan sekä Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran infotauluille.

Hauskoja tapahtumia

Nokialla järjestetään viikon aikana useita teemaan liittyviä tapahtumia.

Heti maanantaina Nokian kaupunginvaltuutetut pääsevät ennen kokoustaan osaksi teemaviikkoa, kun heille luovutetaan päiväkodeissa tehdyt lapsilasit ja näytetään lasten videotervehdys. Nokian kaupunki näyttää valtuuston kokouksen suorana Youtubessa.

Tiistaina Tyttölän kohtaamispaikassa illan teemana on lapsen oikeudet. Kello 17–19 kestävän ohjelman aikana keskustellaan lapsen oikeuksista ja askarrellaan kruunuja.

Samaan aikaan, kello 17–19, MLL Nokian yhdistys järjestää Nokia-salissa avoimen yleisöluennon Riippuvuudet ja turvattomuus – miten luoda nuorelle turvasatama elämän myrskyihin? Luennoitsijana toimii Camilla Roivas Myllyhoitoyhdistys ry:stä.

Keskiviikkona ja torstaina MLL tarjoaa kakkukahvit avoimissa päiväkodeissaan. Kakkua on luvassa keskiviikkona Täpinässä ja torstaina Tuutikissa. Kakkua on tarjolla niin kauan kuin sitä riittää.

Lauantai 19. marraskuuta Nokian seurakunta järjestää perinteiset lasten linnanjuhlat Urhatussa. Juhla on suunnattu 2–6-vuotiaille lapsille, ja kutsu sisältää myös yhden aikuisen. Leikkiteemaiset juhlat alkavat kello 13.

Luitko jo nämä?

Mainos