Kinkkulahjoituksia kerätään taas Löytiksellä: ”Onneksi ihmiset antavat vähästään”

Nokian kaupungin sosiaalitoimi valitsee lahjoitusten saajat.

K-supermarket Löytiksen kauppias Niko Nylund kertoo, että kinkkulahjoituksia on tullut jo kampanjan ensimmäisinä päivinä.

Herkun joulukinkkukampanja on jälleen käynnistetty. Herkku Hernesniemen aikoinaan perustamassa hyväntekeväisyyskampanjassa voi lahjoittaa 40 euron kinkkulahjakortin K-supermarket Löytiksen kassalla. Nokian kaupungin sosiaalitoimi jakaa kerätyt lahjakortit valitsemilleen henkilöille ja perheille.

Kampanja alkoi marraskuun ensimmäisenä päivänä ja kestää joulukuun viidenteen päivään saakka. Kinkkulahjakortit jaetaan itsenäisyyspäivän jälkeen. Lahjakortilla voi lunastaa noin kuuden kilon painoisen pakastekinkun.

”Siitä syö pitkän aikaa”, Löytiksen kauppias Niko Nylund sanoo.

Nylundin mukaan tavanomaisesti kinkkuja on lahjoitettu 100–150 per vuosi. Tähän lukuun sisältyvät myös yritysten sekä kaupan itsensä lahjoittamat kinkut. Lahjoitusvarat käytetään lyhentämättöminä kinkkuihin. Herkku on monille paitsi joulun tuoja myös juhlan pelastus.

”Ilman lahjoituksia jäisi kinkku monessa perheessä jouluna syömättä.”

Ensimmäiset lahjoitukset on jo tehty, vaikka kampanjaa ei ole kulunut kuin muutama päivä. Nähtäväksi jää, kuinka paljon kansalaisten heikentynyt taloustilanne vaikuttaa tämän vuoden kinkkusaldoon.

”Myös avuntarvitsijoiden määrä on varmasti suurempi kuin aikaisemmin. Paljon löytyy onneksi sellaisiakin jaloja ihmisiä, jotka antavat vähästään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos