Pikkelöi tankoparsaa, kaaleja, chilejä, marjoja ja hedelmiä – Etikka tuo makua ja säilyttää tuoretuotteet

Trendikkäässä säilömismuodossa vain mielikuvitus on rajana.

Kesän sato on valmistunut ja houkuttaa säilömään. Pikkelöintiä hyödyntämällä saadaan tuoretuote säilymään pitempään sekä vältytään hävikiltä.

9.10. 8:45

Pikkelöinti on trendikästä ja yllättävän hauskaa helppouden lisäksi. Sen idea on säilyttää etikan avulla tuoretuote pidempään kuin se muutoin säilyisi. Näin myös vältytään hävikiltä.

Jo muinaiset egyptiläiset, assyrialaiset ja babylonilaiset huomasivat, että jos viinin antaa hapantua, se on erinomainen säilöntäaine. Etikka siis lienee syntynyt vahingossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos