Nokialla kerätään joulupaketteja vähävaraisille lapsille – Näin voit osallistua Operaatio joulun lapsi -keräykseen

Tänä vuonna paketteja kerätään Romaniaan ja Moldovaan.

Sirkka-Liisa ja Ari Roth näyttävät, kuinka valmiit lahjapaketit pakataan isompiin pahvilaatikoihin. Tällaisissa laatikoissa lahjat matkaavat rekan kyydillä kohdemaihin.

3.10. 15:42

Nokialla kerätään jälleen paketteja hyvään tarkoitukseen. Patmos-säätiön järjestämä perinteinen Operaatio joulun lapsi on parhaillaan meneillään.

Keräykseen osallistuminen on yksinkertaista. Lahjoittaja hakee tyhjän laatikkoaihion K-Supermarket Löytiksestä tai Nokian helluntaiseurakunnasta. Tyhjään laatikkoon kootaan lahja lapselle. Mukana tulee ohjeet siitä, mitä laatikkoon voidaan pakata. Valmiit joulupaketit voi palauttaa niin ikään helluntaiseurakunnalle tai Löytikseen.

Ari ja Sirkka-Liisa Roth helluntaiseurakunnasta ovat olleet mukana keräyksen järjestämisessä jo vuosien ajan. Ari Roth sanoo, että Operaatio joulun lapsessa paketit menevät varmasti perille tarvitseville. Tänä vuonna Suomesta toimitetaan paketteja vähävaraisille lapsille Romaniaan ja Moldovaan.

Paketteihin ei tarvitse kerätä mitään suureellista, vaan tarpeellista ja lapsia ilahduttavaa. Sirkka-Liisa Roth näyttää, mitä on kerännyt 10–14-vuotiaan tytön pakettiin: on käsityönä tehtyjä villasukkia, pipo, penaali, hyppynaru, hiusharja ja pieniä koruja. Hän on pakannut kaikkiin paketteihin myös joitain hygieniatuotteita.

Jokainen laatikko tarkastetaan Helsingissä keskusvarastolla, jotta niiden matkassa ei lähde mitään sopimatonta. Esimerkiksi nesteitä ei paketteihin saa laittaa.

Perillä kohdemaassa paketit annetaan lapsille henkilökohtaisesti. Suomesta mukaan lähtee ryhmä, joka jakaa lahjat yhdessä paikallisten viranomaisten ja seurakuntien edustajien kanssa. Monelle lapselle paketti on elämän ensimmäinen lahja.

mistä kyse

Operaatio joulun lapsi

Tässä on pakattu kaksi pakettia: toinen tytölle ja toinen vähän pienemmälle pojalle.

Operaatio joulun lapsi on kansainvälinen, yhdysvaltalaisen Samaritan’s Pursen johtama projekti, jonka virallinen edustaja Suomessa on Patmos Lähetyssäätiö.

Nokialla paketteja keräävät Nokian helluntaiseurakunta ja K-Supermarket Löytis.

Lahjoittaja pakkaa lahjat valmiisiin joululaatikkoaihioisiin, joita saa noutaa Löytiksestä sen aukioloaikoina tai Nokian Helluntaiseurakunnan tiloista keskiviikkoisin kello 18–19 ja sunnuntaisin kello 11–12.

Laatikkoaihion mukana tulee ohjeet siitä, mitä laatikkoon pakataan.

Kenkälaatikoiden valtakunnallinen palautusviikko on 14.–21. marraskuuta. Paketit voi tuolloin palauttaa helluntaiseurakuntaan tai Löytikseen aukioloaikoina.

Luitko jo nämä?

Mainos