Nokialaisnainen auttaa keräämään vaatteita asunnottomille – ”Kaikki lämmin kelpaa”

Asunnottomien yö on 17. lokakuuta. Myös elintarvikkeita otetaan vastaan jaettavaksi.

Emmi Paulaniemi kerää vaatteita asunnottomille.

16.9. 13:40

Siistejä ja ehjiä talvivaatteita, ulkovaatteita, villasukkia, pipoja, hanskoja, kenkiä. Peittoja, makuupusseja. Lämpökerrastoja.

Esimerkiksi näitä voi lahjoittaa tarvitseville jaettavaksi asunnottomien yössä.

”Aikaisempien vuosien kokemuksen perustella on mietitty, mikä tekee eniten kauppansa”, nokialainen Emmi Paulaniemi sanoo.

Paulaniemi on töissä mielenterveys- ja päihdepalveluita järjestävässä yrityksessä nimeltä JST, Solum oy, joka kerää tarvikkeita jaettavaksi.

”Kaikki lämmin vaate kelpaa. Mutta esimerkiksi college-housut ja vastaavat saattavat jäädä pyörimään varastoihin. Ulkovaatteita menee eniten”, Paulaniemi sanoo.

Asunnottomien yö on 17. lokakuuta 2022. Tuolloin vaatteita jaetaan asunnottomille.

Hammasharjat ja tahnat

”Koetamme kerätä myös ruokalahjoituksia kaupoilta. Otamme elintarvikkeetkin ilolla vastaan”, Paulaniemi sanoo.

Paulaniemen mukaan esimerkiksi Mokkamestarit on luvannut lahjoittaa korkealuokkaista käsin paahdettua kahvia tarjottavaksi.

Ellei kotona ole mitään lahjoitettavaa, voi myös käydä ostamassa annettavaksi hygieniatarvikkeita, kuten hammasharjoja, tahnoja, suihkusaippuoita tai deodorantteja.

Nokialla asuva Paulaniemi on lupautunut kiertelemään hakemassa lahjoituksia ihmisiltä. Tavaroita saa toimittaa JST:n Lamminpään toimipisteeseen, mutta jos se on hankalaa, Paulaniemi voi myös noutaa tavarat.

”On helpointa olla minuun yhteydessä ja sopia milloin olen paikalla”, Paulaniemi sanoo. Hänen numeronsa työpaikalle on 044 7241401.

Edit. klo 20:55: Vaihdettu kuva ja poistettu Tammelantorin sijainti vaatteiden jakopaikkana, koska kävi ilmi, että paikka onkin vielä epävarma. Lisätty Mokkamestareiden kahvilahjoitus.

Luitko jo nämä?

Mainos