Kyyninkadun ja Myllyhaan päiväkotien johtajana viime vuodet toiminut Eira Viitanen jää lokakuun alussa eläkkeelle. Työuraa tulee Nokian kaupungilla täyteen 41 vuotta ja rapiat päälle. Tai oikeastaan enemmänkin, jos mukaan lasketaan Pitkäniemen päiväkoti, joka vielä 1980-luvun alussa toimi kaupungin ostopalvelupäiväkotina ja jossa Viitanen aloitti lastentarhanopettajana kesäkuussa 1980, kolme päivää valmistumisensa jälkeen.

Eläkkeelle jäävä Eira Viitanen aloitti päiväkodin johtajana vain 27-vuotiaana: ”Aluksi en osannut olla tarpeeksi vahva” – Tämän tärkeän neuvon hän antaa nykypäivän nuorille johtajille

Eläkkeelle jäävä Eira Viitasella tuntee tällä hetkellä rauhaa. Yksi elämänvaihe on saatu valmiiksi, ja toinen on alkamassa. Nyt hän aikoo tehdä kaikki päätökset vain ja ainoastaan itsensä kanssa.


14.9.2022 19:00 | Päivitetty 15.9.2022 13:25

Syksy tuli kuin taikaiskusta. Jos tämä haastattelu olisi pidetty viikkoa aiemmin, Eira Viitanen olisi jo ehtinyt pulahtaa Tesomajärveen jokapäiväiselle aamu-uinnilleen ja käydä kävelylenkillä ystävien kanssa. Tai sitten ei.

Vuosilomiaan ennen eläkkeelle jäämistään pois pitävällä Viitasella on nyt vapaus tehdä täsmälleen sitä, mikä milloinkin huvittaa. Tai olla tekemättä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos