Panimon Oktoberfestit lupaavat tienoon kovimmat bileet – kaupan remontin jälkeen oluita pääsee maistelemaan taproomissa ympäri vuoden

Alkuperäisissä saksalaisissa Oktoberfesteissä ihmiset pukeutuvat perinneasuihin. Järjestäjät toivovat samaa myös nokialaisilta.

Näin iloisissa tunnelmissa vietettiin Panimon ensimmäisiä Oktoberfestejä syksyllä 2020. Kuvassa vasemmalta Sari Lehmussaari, Fanny Åkerberg, varastopäällikkö Miitri Jokitie, tuotantojohtaja Vesa Peltola, panimomestari Riitta Sulkama ja Tommi Eskola.

8.9.2022 14:54

Ensi viikonloppuna kajahtavat Nokian Panimolla Prosit- ja kippis-huudot, kun väki kokoontuu nauttimaan oluesta ja varraspossusta sekä vähintäänkin kattoon nousevasta tunnelmasta.

”Luvassa on tienoon kovimmat bileet”, hehkuttaa panimon kaupan ja terassin myymälä- ja ravintolapäällikkö Sari Lehmussaari.

Nokialaiset Oktoberfestit päästään nyt kokemaan toista kertaa. Saksassa pitkään asunut Lehmussaari järjesti ensimmäiset festit syksyllä 2020. Silloin hän toivoi, että tapahtumasta tulisi jokavuotinen perinne. Korona kuitenkin sotki suunnitelmat, ja viime vuonna festit jäivät valitettavasti juhlimatta.

Tänä syksynä voidaankin sitten hyvällä omallatunnolla ottaa ilo irti viime syksynkin puolesta. Matti Heikkilä, panimon entinen toimitusjohtaja, on luvannut huudattaa perjantaina juhlaväkeä tunnin välein Prositilla ja kippiksellä. Heikkilällä on myös toinen rooli: hän esiintyy Panimon Pojat -ukulelebändissä.

”Se on mielenkiintoista minullekin”, Lehmussaari sanoo.

Panimon Pojat aloittaa settinsä jo kello 17.

Alkuperäisissä saksalaisissa Oktoberfesteissä ihmiset pukeutuvat perinneasuihin. Järjestäjät toivovat samaa myös nokialaisilta. Sari Lehmussaari aikoo itse ainakin lauantaina laittautua dirndl-mekkoon.

Lauantain juhliin myydään lippuja. Illan kruunaa paikallinen bilebändi Aimo Pamaus ja luodin kestävät liivit.

Lippujen määrää on lisätty aiemmista juhlista 350:een. Sari Lehmussaari kertoo, että lippuja on myyty ennakkoon niin hyvin, että niitä oli torstaina reilu viikko ennen tapahtumaa jäljellä muutamia kymmeniä. Lippuja jätetään ovelle myytäväksi heille, jotka eivät ole hankkineet ennakkolippua.

Panimon kauppa uudistuu

Panimon terassi sulkeutuu Oktoberfestien jälkeen. Myös kauppa sulkee tilapäisesti ovensa 19. syyskuuta alkavan remontin vuoksi. Remontti kestänee nelisen viikkoa.

Sari Lehmussaari kertoo, että uudistuneeseen kauppaan tulee lisää tilaa niin, että oluita pystyy maistelemaan myös sisätiloissa. Suurin muutos aiempaan on kuitenkin se, että anniskelu laajenee nyt ympärivuotiseksi.

Tiloihin rakennetaan muun muassa neliön muotoinen anniskelutiski ja taproom eli maisteluhuone.

Remontin myötä kaupan ja uuden maisteluravintolan aukioloajat pitenevät.

”Arkena kello 20:een ja viikonloppuisin ehkä kello 21:een niin, että iltalenkiltä voi poiketa oluella ja ostaa myös mukaan.”

Luvassa on myös uusia tiejärjestelyjä. Tähän saakka panimolle on pystynyt kääntymään lähes suoraan valtatieltä. Jatkossa käynti kulkee uuden Sattulankadun ja Nuijamiestenkadun kautta. Uudet liikennejärjestelyt johtuvat panimon laajennusosasta, jonka rakentaminen alkaa ensi vuonna.

Nokian Panimon Oktoberfestit perjantaina ja lauantaina 16.–17. syyskuuta kello 15–01. Perjantaina vapaa pääsy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos