Kärsitkö voimakkaasta kuorsauksesta? Nokialla järjestettävä yleisöluento tarjoaa tietoa uniapneasta

Nokialla aloittaa lisäksi tänä syksynä vertaistukiryhmä uniapneaa sairastaville.

Cpap-laitetta käytetään keskivaikean ja vaikean uniapnean hoitoon. Laite puhaltaa ylipaineella ilmaa hengitysteihin pitäen hengitystiet avoimina.

4.9. 12:00

Jopa 1,5 miljoonaa suomalaista sairastaa uniapneaa. Sairauden kohdalla voi puhua jo kansantaudista.

Nokialla on mahdollisuus saada tietoa uniapneasta, kun Tampereen diabetesyhdistys ja Tampereen hengitysyhdistys järjestävät aiheesta yleisöluennon. Luento on keskiviikkona 7. syyskuuta Kerholan sivusalissa.

Paikalla asiantuntijana on apulaisylilääkäri Hannele Hasala Taysista. Luento käsittelee uniapneaa sairautena, sen tutkimista ja hoitoa. Lisäksi yhdistykset esittelevät toimintaansa kello 18 alkaen.

Tänä syksynä Nokialla aloittaa lisäksi vertaistukiryhmä uniapneetikoille. Tampereen hengitysyhdistys järjestää vertaistukiryhmää SPR:n tiloissa osoitteessa Pirkkalaistori 1.

Syksyn kokoontumispäivät ovat 19. lokakuuta, 16. marraskuuta ja 14. joulukuuta kello 18–19.30. Ryhmään otetaan 15 osallistujaa. Ilmoittautumisen voi tehdä yleisöluentoillassa tai puhelimitse numeroon. 040 7450 730.

Uniapnean oireita voivat olla voimakas ja jatkuva kuorsaaminen, omaan korahdukseen havahtuminen, hengityskatkot, yölliset vessakäynnit ja hikoilu, päänsärky aamuisin ja päiväväsymys. Jos kyseisiä oireita esiintyy, on syytä hakeutua lääkärin tutkimuksiin.

Yleisöluento uniapneasta keskiviikkona 7.9. kello 18.30–19.30 Kerholan sivusalissa.

Luitko jo nämä?

Mainos