Aija Vesa, Pirjo Laitinen (kesk.) ja Eeva-Maija Walin ovat osa viiden naisen tiimiä, joka käy säännöllisesti melomassa yhdessä. Nokian melojat ry:hyn kuuluvat naiset kertovat melonnan olevan hauska, sosiaalinen ja luontoa kohottava harrastus, jossa sielu lepää ja mieli puhdistuu.

Nokian melojien leideille vedenpinnalla lipuminen on lepoa sielulle ja mannaa mielelle – ”Aion meloa niin kauan, kuin vain pääsen kajakkiin ja sieltä pois”

Melontaharrastuksen aloittaminen vaatii riittävästi uimataitoa, tasapainoa ja ikää. Kun nämä asiat ovat kunnossa ja melontakurssi käytynä, väylä on vapaa ja luonto näyttäytyy aivan uudesta perspektiivistä.

Keskustassa ilma tuntuu seisovan hiostavana paikallaan, mutta Viholan venesatamaa lähestyessäni huomaan tuulenpuuskien nostattavan vaahtopäitä Pyhäjärven aalloille. Tänään tuskin melotaan selälle asti, mutta ehkä se on parempikin niin. Olemme keskustelleet aiheesta etukäteen Outi Svennin kanssa, jolla on taskussaan yli viiden vuosikymmenen kokemus kyseisestä lajista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos