Käpyhullu Saga-koira, pupuja imitoiva Nelli, tassunsa pyyhkivä Keijo ja monta muuta – katso lemmikkikuvakisan tuoretta satoa

Kisa jatkuu. Osallistumisaikaa on elokuun 7. päivään saakka.

Pomeranian-rotuisesta Saga-koira on käpyhullu. ”Se leikkii ainoastaan männynkävyillä, muut lelut ei kelpaa. Kesällä keräämme niitä ämpäriin talven varalle, että on sitten millä leikkiä talvellakin, kun käpyjä ei lumen alta löydä”, kertoo Sagan emäntä Marita Lehto.

25.7. 15:58 | Päivitetty 4.8. 15:01

Nokian Uutisten kesäiseen lemmikkikuvakilpailuun on tullut jo mukavasti kuvia lemmikeistä. Ja mikä erittäin ilahduttavaa, olemme saaneet kuvia myös muista lemmikeistä kuin kissoista ja koirista.

Päivitämme tähän juttuun kilpailuun tullutta kuvasatoa. Kuvakilpailuun voi osallistua lähettämällä kuvan toimituksen sähköpostiin toimitus.nokianuutiset@sanoma.fi. Kilpailuaikaa on sunnuntaihin 7. elokuuta asti. Palkitsemme parhaat kuvat!

Kerro lyhyesti lemmikistä, joka on kuvassa. Muista kertoa myös kuvaaja, jos se on eri kuin sähköpostin lähettäjä.

Lue lisää: Onko tässä Nokian söpöin kissa? – Osallistu Nokian Uutisten lemmikkikuvakilpailuun

Eija Lindroos lähetti kuvan kahdesta ystävyksestä. Varpu on kaksivuotias ja Vilma 13.

Kultaiset kesäterveisiä toivottaa kaikkien ystävä Jusa, 3 vuotta.

Jekku-kleinpitz-poika seurasi hievahtamatta ja rauhallisesti emon ja sorsapoikueen rantahiekkavierailua ja uintiretkeä mökin terassilta.

Nokian Uutiset kirjoitti joskus julkaisun "Lemmikki ei ole sohvaperuna." ”Mutta en tiedä, millä muulla sanalla näitä kuvaisi. Kuvassa ovat nyt jo edesmennyt Piitu,15, Viivi, 14 ja Lyyli kohta 2 vuotta”, Katariina Kaski kertoo.

Nelli on 11-vuotias iloinen, seurallinen ja touhukas mittelspitz. Muiden temppujen lisäksi Nelli on myös oppinut imitoimaan pupuja. ”Nellistä on minulle suurta iloa”, Maila Kallio kertoo.

Elmo on 5-vuotias devon rex -rotuinen pikkuinen kisu, joka kkuvassa seuraa akvaariokaloja. Se on hoidossa, kun oma perhe on lomareissussa. Elmo on aina mukana arjen touhuissa. Lämpimillä ilmoilla se tykkää ulkoilla valjaissa, ja sillä on myös ulkohäkki.

Keijo on 5-vuotias pomeranian. Se on kiltti, mutta toisinaan myös itsepäinen. Se osaa kaikenlaisia temppuja, esimerkiksi pyyhkiä tassut, kun tulee ulkoa sisälle.

Seitsemänvuotias Tirri on mittelspitznarttu. Se on ystävällinen ja kiltti sekä tietysti kaikkien kaveri.

Kuvassa yksivuotias kääpiöparta-agama Laiska, joka on viisivuotiaan pojan ensimmäinen oma lemmikki.

Kuvassa kana nimeltä Mauno. Mauno selvisi rankasta sairastumisesta tipuaikana ja on nyt 2-vuotias. Mauno on melkoinen persoona ja porukan riiviö.

Fasu, 4-vuotias kääpiöluppakani, on luonteeltaan niin ihanan valloittava persoona. Tässä hän treenaa Frontside Ollieta.

Demi on pian 5-vuotias sekarotuinen narttu. Rodultaan se on mäyseri (mäyräkoira/pinseri mix). Oikea sydänten sulattaja.

Taloutemme ehdoton kuningas on Miguel, 2. Miguelissa on venäjän sinistä rotua ja sieltä on perinyt upean hopeisen turkin.

Daco, kolme kuukautta vanha labradorin noutajan pentu, joka maistelee vielä kaikkea kielloista huolimatta.

Pian kaksivuotias biewerterrieri Osmo nauttii kesän lämmöstä ja metsäretkistä.

King Julien aka. Julle, 10, on mamman mussu ja on aina lähellä, tykkää myös mummista yli kaiken. Julle on komea punavalkoinen ilmestys.

Manuel on myös aivan uskomaton kissa, tulee hakemaan suukkoja ja noutaa pampulaa niin kauan kuin jaksaa vain heitellä. Musta silkkinen turkki vetää puoleensa, on onnentuoja.

Vili, 19, on tänä kesänä keskittynyt auringosta nauttimiseen.

Musta havannalainen ja chihuahua odottelivat Nelly Koskea kotiin.

Nelly Kosken chihuahua piileksii nukkuvan isännän selän takana.

Kuvassa köllittelee vuoden vanha Oliver. Oliver on kotikissa, joka on utelias ja ystävällinen persoona.

Kyllä isäntä kohta heltyy, kun näin kauniisti tuijottelen.

Tässä nokialaiset borderterrierit Urho 10 vuotta (etualalla) ja Rappe pian 12 vuotta nauttivat juhannuksesta omassa hiekkalaatikossaan. Pojat ovat syntyneet ja eläneet koko elämänsä Kankaantakana. Kuvan otti Ulla Ijäs.

Hilma eli Himmi (s. 8.8.2008) on Lempäälän tyttöjä. Himmi muutti Nokialle 2008 jouluna. Siisti ja hyvin arvonta tunteva neiti. Rakastaa kukkia ja Lihajalosteen lenkkiä. Neidin isäntä on Kalle Kuivanen. Kuvan otti Kallen äiti Anne Vaihi.

Sofie on 7-vuotias biewer york -koira. ”Olen sen käynyt hakemassa Pohjois-Tsekistä, kennelistä Teplicestä, kun Sofie oli 4 kuukauden ikäinen. Biewer york -koiria on olemassa myös mustavalkoisia, mutta ihastuin Sofien väritykseen: kulta-suklaanruskea-valkoinen, joka oli siihen aikaan (vuonna 2015) harvinaisempi väriyhdistelmä. Kesällä Sofie viihtyy ulkona ja erityisesti se pitää seikkailemisesta mökin ympäristössä, josta kuvakin on”, kertoo kuvan ottanut Irma Pelto.

Kyllä kelpaa näillä helteillä nauttia päiväunet kuten minä – markiisikatoksella! Näin voisi tuumia Marja Viitasen kolmevuotias Jimi-kolli.

Tässä söpöilee kissamummo nimeltään Lily.

10-vuotias kissani Neiti Pesonen haluaa osallistua kuvakilpailuun ja epäilee olevansa kylän kaunein kissa. Lempipuuhaa kesällä on ulkoilu taluttimessa sekä lintujen ja oravien tarkkailu. Pesonen haaveilee koirasisaruksesta, kertoo kuvan ottanut Jenni Mäkelä.

Pia Moijanen lähetti kuvan Iiris-kissan pentueesta viime kesältä. ”Heräsin aamulla ja ne odottivat sohvalla”, hän kertoo.

Pena (musta) pitää hyvän huolen Lulusta. Molemmat ovat huostaanotettuja nuoria kissoja, jotka nyt nauttivat olostaan täysipäiväisesti.

Labradorinnoutaja Lilli ja linnunpoikanen tutustuvat toisiinsa.

Kaksivuotias nuori herra Väinö Eemeli Töpöhäntä tykkää ulkoilusta. Se käy vain syömässä ja kakalla sisällä, kertoo kuvan ottanut Eija Salokatve.

Tässä on kissapoika nimeltä Susu. ”Luulimme häntä tytöksi, kun haimme hänet Suodenniemeltä keväällä 2016 löytöpentueesta. Hänessä on osin norjalaista metsäkissaakin. Susu on selviytyjäsissi: kesällä 2019 lähdimme perheenä Norjaan ja veimme Susun anoppilaan Nurmijärvelle hoitoon. Sieltä hän katosi. Arvostan ihmisiä, jotka loukuttavat ja etsivät kadonneita kisuja. Susuakin kävi etsiväkoirat tuoksun perusteella jäljittämässä. Lopulta sattumalta helmikuussa 2020 Jokelan koulun kameraan hän sattui, kun siellä toista kissaa loukutettiin. Vein loukkuun paitani ja lopulta Susu meni tarpeeksi pitkälle loukkuun, jotta loukuttaja Kristiina sai hänet kotiinsa. Onneksi oli leuto talvi, jotta Susu selvisi noin puoli vuotta yksin ulkona. Olisi antoisa kuulla hänen oma versionsa seikkailustaan. Kun ajoimme Kristiinalle Susua hakemaan, kissa muisti meidät ja alkoi puskea jalkaani. Hieman säikympi hän kyllä nykyisin on”, kertoo kuvan ottanut Marjo Vuori.

Viljo on 11-vuotias komea raitapaitakolli. Se hassuttelee ja tulee illalla sänkyyn nukuttamaan huoltajat.

Kyllä Remu on Nokian söpöin kissa ja ihanin lemmikki, vakuuttavat Sanna ja Pekko.

Tässä on 3-vuotias ragdoll-tyttö Helmi. Helmi on rauhallinen ja ehkä jopa hieman laiska. Leikkiessä Helmi köllähtää nopeasti kyljelleen ja lelun pitää heilua tassujen ulottuvissa. Herkkujen suhteen Helmi on nirso ja herkkujen pitää tulla suoraan nenän alle, kun eihän niiden eteen voi tehdä mitään. Usein hän vain haistaa herkkua tai muuta ruokaa ja toteaa "en minä tuollaista syö".

”Miina on 5-vuotias maatiaiskissa. Miina on varsin rasavilli ja usein hakee huomiota tekemällä tihutöitä, kuten retuuttamalla kasveja tai roikkumalla verhoissa. Hän haluaisi usein painia perheen toisen kissan Helmin kanssa, mutta Helmi ei useinkaan innostu mukaan leikkiin. Kutsunkin Miinaa usein kakaraksi”, kertoo kuvan ottanut Susanna Keskinen.

Nuppu on pian 14-vuotias maatiaisrouva. Hän on oman arvonsa tunteva ja tarkkaan valikoiva kenestä tykkää ja kenestä ei. Kotiväki on Nupulle tärkein ja oman väen sylissä voisi viettää monta tuntia päivässä. Nuppu on viisas ja osaakin monia temppuja, kuten istu, tassu, maahan, hyppy, ei ota, kieri, ympäri jne. Nuppu tykkää kesäisin nukkua pihakeinussa ja muutenkin ulkoilla valjaissa.

Terhi Lahti Siurosta lähetti kuvan Roosa-kisusta.

Luitko jo nämä?

Mainos